SP Melikgazi İlçe Teşkilatı'ndan Kuder'e Ziyaret

KAYSERİ - Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Erdal Altun ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğini ziyaret ederek, iftar programına katıldı.

Dernek Başkanı Mücahit Bulut, ziyarette SP ilçe yönetimine faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Erdal Altun ise ülkemizde bulunan yabancı öğrencilerin sadece barınma değil, eğitim, inanç, sosyal yaşam ve kültür desteği ile yetiştirilmeleri ve ülkelerine döndüklerinde Türkiye'de öğrendiklerini ve yaşadıklarını yansıtmaları açısından KUDER'in faaliyetlerinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Altun, Mücahit Bulut'un meşakkatli ve zor bir görevi icra ettiğinin altını çizerek, "Saadet Partisi olarak, ümmetin birlik ve beraberliğini savundukları için KUDER'i çalışmalarından dolayı kutluyorum. Saadet Partisi olarak da sizlere destek olmaktan gurur duyacağız" dedi.

KUDER Başkanı Mücahit Bulut ise şunları söyledi:

"Amacımız yabancı öğrencileri burada gelip geçici birer misafir olarak ağırlamak değil. Onlara kültürümüzü aşılamak ve iyi birer Müslüman olarak ülkelerinde buradaki öğrendiklerini uygulamalarını sağlamaktır. KUDER, Kayseri'de henüz tanınmadı. Haziran ayı başında yaptığımız Uluslararası Öğrenci Buluşması programı ile önemli bir merhale kat ettik. Bu tür programlar her yıl düzenli bir şekilde devam edecek. Vatandaşlarımız diğer ülkelerdeki din kardeşlerini tanımalarını ve ümmet bilincini fiilen hissetmelerini istedik."

Kaynak: AA