PAÜ Rektörünün Şoförünün Hız Yaptığı İddiası

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş dilekçe verdi.

DENİZLİ -Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın şoförünün, kullandığı makam otomobiliyle şehirler arası yolda 245 kilometre hız yaptığı iddiasıyla ilgili bilgi edinmek için Denizli Valiliğine dilekçe verdi.

Valilik önünde basın açıklaması yapan Karataş, bir yerel gazetenin köşe yazısında yayımlanan "En Sahici Rektör" başlıklı yazıda "Bazen İstanbul'daki bir televizyon programına yetişebilmek için makam aracı ile 245 kilometre hıza ulaştı. Saat 13.00'te bildirilen İstanbul'daki canlı televizyon yayınına, saat 17.00'de yetişti" denilerek hız ihlali yapıldığını öne sürdü.

Haberin doğru olması durumunda, bu davranışın üzüntü verici ve karayolu trafik güvenliği açısından son derece tehlikeli olduğunu dile getiren Karataş, topluma örnek olacak lider pozisyondaki makam sahibi kişilerin makam aracı ile bu kadar hız yapmalarının toplumda olumsuz davranışlara sebep olacağını savunarak şöyle dedi:

"Saatte 245 kilometre hız yapılması marifet midir? Lider insanlar makam aracı ile bu kadar hız yaparsa trafik kazaları nasıl önlenecektir? Sayın Rektörün üniversite öğrencilerine örnek olması gerekir. Bu yüzden Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince PAÜ Rektörünün makam aracı sürücüsü hakkında 2011-2013 yıllarında hız ihlali yapıp yapmadığı ve yapıldıysa kaç lira trafik cezası kesildiği konusunda da bilgiyi isteyeceğiz. Herkes trafikte daha dikkatli araba kullanmalı."

Karataş, açıklamasının ardından yönetim kurulu üyesi Hatice Toman ile birlikte Denizli Valiliği'ne giderek dilekçe verdi.

Kaynak: AA