Milletvekili Toptaş’tan Bakan Yıldız’a Patlama İle İlgili Soru Önergesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 5 Eylül’de Afyonkarahisar’da meydana gelen mühimmat depo patlamasını bir kez daha TBMM gündemine taşıyarak, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.

Verdiği soru önergesinde, daha önce verdiği soru önergesine verilen cevapta ‘soruşturmanın devam ettiğinin’ belirtildiğini kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

5 Eylül’de meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğunu hatırlatan Toptaş, verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin 2.’nci büyük mühimmat deposunun bulunduğu kışlada ve çevresinde kamera kayıt sistemi bulunmakta mıdır? Patlamanın meydana geldiği gecenin sabahında maket askerin kuleden çıkartıldığını bölge sakini görmüştür. Türkiye’nin 2.’nci büyük mühimmat deposunda meydana gelen patlama gecesi çevresinde ki kulelerde ki nöbet yerlerinde maket askerlerinde bulunduğu doğrumudur? Mühimmat deposunun bulunduğu patlama bölgesinde köylüler tarafından hala bombalar bulunmaktadır. Kışla çevresinde güvenlik zafiyeti açıkça görülmektedir. Acilen tedbir almayı düşünüyor musunuz? Yerleşim yerleri içerisinde kalmış olan ve Afyonkarahisar için her an büyük tehlike arz eden mühimmat deposu ne zaman kaldırılacaktır? Taşınma sonrası kışlanın bulunduğu alan şehitlik yapılacak mıdır?”
Kaynak: İHA