Egemen Bağış: “Bizim Husumete Vaktimiz Yok Biz Muhabbet Fedaileriyiz”

Avrupa Birliği ve Baş müzakereci Bakanı Egemen Bağış, “Çok acıdır, Camileri bir zamanlar ahıra çeviren bir zihniyet bu ülkede insanların kendi inancını yaşamasına da engel olmuştu.

Egemen Bağış: “Bizim Husumete Vaktimiz Yok Biz Muhabbet Fedaileriyiz”
Bugün Türkiye’de her kesim içim daha özgür, daha demokratik, daha çağdaş, daha şeffaf dönemi yaşıyoruz” dedi.

Bahçelievler Profesör Doktor Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinde, Şirinevler Ulu Cami Yaz Kursları etkinlikleri düzenlendi.

Programa Avrupa Birliği ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ile davetliler katıldı.

Etkinlik öğrencilerin ilahi eşliğinde semah gösterisi ile başladı.

Lisenin konferans salonunda gerçekleşen programda konuşan Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “10 yıl önce böyle bir tabloyu düşünmek bile tehlikeliydi. 10 yıl evvel insanlar inancında maalesef korkutulmuştu. Çok acıdır camileri bir zamanlar ahıra çeviren bir zihniyet bu ülkede insanların kendi inancını yaşamasına da engel olmuştu. Bugün Türkiye’de her kesim içim daha özgür, daha demokratik, daha çağdaş, daha şeffaf dönemi yaşıyoruz. Bu ülkede her kesim için adımlar atıldı. Ermeni vatandaşlarımız kendi inançları gereği 112 yıldır giremedikleri Akdamar’da ayin yapabildiler. Aynı zamanda devlet üniversite kapısında kıyafet bekçisi olma özelliğinden kurtardı. Atatürk’ten sonra ilk defa bir Cemevine giden bir Cumhurbaşkanımız oldu. Bunun neticesinde bugün Türkiye çok daha özgür çok daha demokrat ve bütün bunları sağlayan başbakana haddini bilmez birileri bir şeyler diyormuş. Biz onlara Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin sözüyle cevap vereceğiz. Bizim husumete vaktimiz yok biz muhabbet fedaileriz. Herkesin özgürlüğü için çalışıyoruz. Biz bu zamana kadar kimsenin hayat tarzına karışmadık. Kimsenin tavuğuna kış demedik. Ama bu ülkede insanların inançlarıyla beraber yaşayabilmesi için önünü açmak istedik” dedi.

Bazı sanatçıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı beğendiği ve sevdiği için linç kampanyasına tabi tutulduğunu belirten Bağış, “Hâlbuki biz bu ülkede Sayın Kılıçdaroğlu’nu seviyoruz diyenlere mübarek olsun diyoruz. Sayın Bahçeli’yi sevenlere mübarek olsun diyoruz. Diğerlerini de sevenler varsa hayrını görsün diyoruz. Ama bu ülkede kimsenin kimi seveceğine başkaları karışmasın diyoruz” dedi.

Etkinlik sonrası Egemen Bağış’a katılımlarından dolayı plaket verilirken Bağış, kendisine ilgi gösteren çocuklarla hatıra fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA