'Alo 190 Dini Danışma Hattı'na Büyük İlgi‏

Vatandaşların dini konularda doğru bilgilere ulaşmaları için kurulan ‘Alo 190 Dini Danışma Fetva Hattı’ Sakarya’da büyük ilgi görüyor.

Sakarya Müftülüğü’nün ‘Dini Danışma Alo 190 Fetva Hattı’ hakkında bilgiler veren Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, “Alo Fetva hattı Ramazan ayı boyunca saat 09.00 ile 23.00 arası halkımıza hizmet vermektedir. Vaizler, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Uzmanlarından oluşan müftülük görevlilerimiz bu saatler aralığında vatandaşlarımızın merak ettikleri soruları cevaplandırarak halkımızı dini konularda aydınlatmış ve Dini Mübin-i İslam’ın doğru bilgisini halkımıza aktarmış oluyorlar. Böylece insanların dini konularda yaşadıkları tereddütleri izale ederek zihinlerde oluşabilecek herhangi bir kafa karışıklığına mahal bırakmıyorlar” dedi.

Sakarya Müftülüğü ‘Alo 190 Dini Danışma Hattı’nın halkımız tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, “Ramazan ayı başından itibaren yüzlerce soru sorulduğunu ve bu soruların tamamının müftülüğümüz görevlileri tarafından cevaplandırıldığını” ifade etti.

Kaynak: İHA