Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Manisa'da

MANİSA - Ramazan ayının ilk iftarını Soma ilçesinde maden işçileri ile yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İşçi kardeşlerimizin kazandığı paranın benim kazandığım paradan daha helal olduğuna inanıyorum" dedi.

Bakan Yıldız, Zorlu Holdinge ait bir helikopterle Gördes ilçesindeki Meta Nikel Kobalt AŞ'ye ait nikel işleme tesisini ziyaret etti.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile Holding İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ile tesisi gezen Bakan Yıldız, daha sonra yine helikopterle Manisa'nın Soma ilçesine hareket etti.

TKİ Ege Linyit İşletmesi'ne ait misafirhanede madenci kıyafeti giyen Taner Yıldız, Vali Savaş, AK Parti Manisa Milletekili Recai Berber ve TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş ile Soma Madencilik AŞ tarafından işletilen Işıklar Kömür Ocağı'na geçti.

Pikapla yerin 300 metre altına inen Bakan Yıldız, ocağın içinde kömürü kıran galeri açma cihazını kullandı.

-"İşçi güvenliği ön planda"-

Bakan Yıldız, ocakta yaptığı açıklamada örnek alınacak niteliklere sahip ocağın işçi güvenliğini ön planda tuttuğunu, güvenlikle ilgili sistemlere para harcandıkça, işçilerin kaygıları giderildikçe verimin arttığını gördüklerini ifade ederek, madencilikte artık ithal sistemlerinin yanında yerli üretimin de payının arttığını, bunun madenciliğin diğer alanlarında da yaygınlaşmasını planladıklarını söyledi.

Taner Yıldız, madencilikte en önemsedikleri konunun işçi sağlığı olduğunu, bir işçinin can güvenliğinin ülkenin tüm madenlerinden daha önemli olduğuna işaret etti.

Bakan Yıldız, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir iftarda maden ocağına geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Ben bundan büyük bir haz alıyorum. İşçi kardeşlerimizin kazandığı paranın benim kazandığım paradan daha helal olduğuna inanıyorum. O yüzden onlarla birlikte iftar yapmamın benim için iftihar vesilesi olduğunu söylemem lazım" diye konuştu.

Yıldız, daha sonra incelemelerini tamamlayarak ocaktan çıktı.

Maden ocağı girişinde işçilerle orucunu açan Bakan Yıldız, iftar sonrası yaptığı konuşmada da madenin Türkiye'nin refahı anlamına geldiğini ifade etti.

Yıldız. "Türkiye'nin refahını bozmak isteyenler Türkiye'nin siyaset tarihinde her zaman olabilir, olacaktır. Takmayın kafanızı. Kafanız karışmasın, gönlünüz bulanmasın. Bizler Allah'ın izniyle sizden aldığımız desteklerle beraber Türkiye'nin nasıl 10 yılda GSMH'sini üç katına çıkardıksa önümüzdeki 10 yılda da sizlerle beraber bunu daha yükseğe çıkaracağız" diye konuştu.

Bakan Yıldız'ın ziyaret ettiği madende 600 işçinin çalıştığı, 3,5 milyon ton kömür üretileceği, sonraki etaplarda çalışan sayısının 3 bine çıkacağı ifade edildi.

Kaynak: AA