Doktor Amcadan Korkmayacaklar...

Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi Yasemin Yalçınkaya, dönem ödevi olarak çocuk klinikleri için bir bekleme salonu tasarladı.

Doktor Amcadan Korkmayacaklar...
Projesini Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayata geçiren Yalçınkaya, “Çocuklar doktor korkusunu yensin istedim” dedi.

Özel bir üniversitede Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi olan Yasemin Yalçınkaya, dönem ödevi olarak hastanede sırasını bekleyen çocuklar için bir bekleme salonu tasarladı. Tasarladığı çocuk bekleme salonunun proje olarak kalmasını istemeyen Yalçınkaya, bunu Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi çocuk kliniğinde hayata geçirdi.

Projesinin hayata geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçınkaya, “Bu benim bölümümü bitirme projemdi. Çocuk hastane ya da kliniklerinde bir oyun alanının olması gerektiğini düşündüm. Bundan yola çıkarak bu projemi tasarladım. Projemde çocukların doktorlarını beklerken, bekleme salonlarında hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlamak istedim. Bu amaçla bir oturma grubu ve onu destekleyici bir makine tasarladım. Çocuklar burada oyun oynarken aynı zamanda vücutlarını ve organlarının yerlerini de öğrenecekler. Makinede bir insan çizimi var, içinde organların yerlerini gösteren şekiller var. Çocuklar steteskopla o organların üzerine gidip dinlediklerinde o organın doğal sesini de duyuyorlar. Bir anlamda hastaneleri onlar için korkutucu ve sıkıcı yerler olmaktan kurtarmak istedim” şeklinde konuştu.

Yalçınkaya, projesini hayata geçiren Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yöneticilerine teşekkür etti.

Yalçınkaya’nın projesi bir kokteyl ile hastalara ve hastane çalışanlarına tanıtıldı. Burada bir konuşma yapan Şifa Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, “Yasemin Hanım’ın projesini büyük bir heyecanla karşıladık. Zaten çocuklara, onların sağlığına çok önem veren bir kurumuz. İnşaatı devam eden yeni hastane binamız bittiğinde çocuklar için bizim de böyle planlarımız var. İnşallah ileride bir binamızı sadece çocuklara ayıracağız. Çünkü çocukların tıbbi hizmetlerden korkmamaları, sağılıkla ilgili de frekanslarına girilerek, oyun oynayarak eğitim verilmesi gerekiyor” dedi.

Doç. Dr. Okur, projesini kendileri ile paylaşan Yasemin Yalçınkaya’ya da teşekkür etti.
Kaynak: İHA