Vali Altıparmak, Oltu'da İncelemelerde Bulundu

ERZURUM - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Oltu ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Kente gelen Altıparmak, Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Burhan Aktaş, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve kamu kurum müdürleri ile muhtarlar tarafından karşılandı.

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda Kaymakam Çobanoğlu, kentin coğrafi yapısı, sosyo- ekonomik, eğitim ve sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın çalışmalarını da anlatan Çobanoğlu, Oltu'nun güvenli bir ilçe olduğunu ifade etti.

Vali Altıparmak da köylerde yapılan kilitli parke döşeme, içme suyu, kanalizasyon, çocuk oyun parkları ve altyapı çalışmalarının önemli olduğunu belirterek, "İlçeler arasında Oltu en şanslı kentimiz. Tarihine bakıldığında Oltu halkı, devlet kurmuş ve bu devleti 13 ay gibi bir zaman idare etmişlerdir. Bir ilçenin, Ruslara boyun eğmeden bağımsızlığını ilan etmesi ve bu kahramanlık ruhunun var olması mutluluk vericidir" dedi.

İlçenin eğitim konusunda da çok iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Oltu taşı gibi bir değerin varlığı da büyük bir şans. Sizlerle tanışmış olmak ve sıkıntılarınız varsa dinlemek için buradayız" ifadelerini kullandı.

Köy muhtarlarının istek ve sorunlarını ilettiği programın ardından, "20. Sultan Sekisi" toplantısı yapıldı.

Kaynak: AA