Gökova Körfezi, "hayalet Ağlardan" Temizleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ekosistem üzerindeki baskının azaltılması amacıyla Gökova Körfezi'nde denize bırakılan ve "hayalet ağlar" olarak adlandırılan av araçlarının temizlendiği bildirildi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen "Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında Gökova Körfezi'nde denizde bırakılan av araçlarının temizlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Daha önce gerçekleştirilen saha çalışmalarında yerleri belirlenen hayalet ağların, haziran ayından itibaren 7 kişilik dalgıç ekibi ile temizlenmeye başlandığı, 10 dalış gerçekleştirildiği ve çalışmaların her aşamasında fotoğraf ile video çekimlerinin yapıldığı ifade edildi.

Çalışma boyunca, 20-40 metre arasında değişen derinliklerden yaklaşık 500 metre ağ ve parakete misinası çıkarıldığı, ağ ile misinaların da proje sonunda sergilenmek üzere muhafaza edildiği vurgulandı.

Kaynak: AA