Büyükçekmece Belediyesi İle Cheonan Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Kore Cheonan Belediye Başkanı Sung Moo-Yang arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Büyükçekmece Belediyesi İle Cheonan Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Kore Cheonan Belediye Başkanı Sung Moo- Yang arasında ticareti ve sanatı geliştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Tarihi Büyükçekmece Kervansaray’ında imzalanan protokol törenine; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, Güney Kore Cheonan Belediye Başkanı Sung Moo- Yang ve eşi Chai Moo- Ja, Kore Cumhuriyeti Kore Yerel İdari Birliği Dış Danışmanı Türkiye Temsilcisi Yong Durk Park ve beraberindeki heyet katıldı.

BAŞKAN AKGÜN: “KARDEŞ ŞEHİR OLDUĞUMUZU KANITLAMAK İÇİN PROTOKOL İMZALADIK”
Protokol törenlerinin Büyükçekmece’de sürekli gerçekleştirileceğini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iki belediye arasında imzalanan protokol hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Akgün, “2 sene önce Güney Kore Cheonan Belediye Başkanıyla beraber festivallerimizi kardeş festival ilan edip protokol imzalamıştık. Bugünde kardeş şehir olduğumuzu kanıtlamak için protokol imzaladık. Bu protokolle sanat ve ticaret alanında işbirliğimizi genişleteceğiz. Böylece şehirlerimizin bu işbirliği ile daha da büyüyecek” dedi.

BAŞKAN SUNG MOO YANG: “İKİ BELEDİYENİN FESTİVALLERİNİ BİRLEŞTİRMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUZ”
İşbirliği protokolü ile çok mutlu olduğunu dile getiren Güney Kore Cheonan Belediye Başkanı Sung Moo-Yong, “Büyükçekmece Belediyesi ile bizim belediyenin ilişkisi yaklaşık 3 yıldır sürüyor. Bu etkileşim sürerken ticari, sanatsal, kültürel etkileşimlerimizi biraz daha arttırmak istedik ve bir protokol imzaladık. Aynı zamanda Güney Kore ile Türkiye’nin geçmişten gelen kardeşlik ilişkisi vardır. Festivallerde de birçok noktada benzerliklerimiz var. Bu iki belediyenin festivallerini bile birleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Kore Cheonan Belediye Başkanı Sung Moo-Yong, kardeş şehir işbirliği protokolünü imzaladı.

Daha sonra Başkan Hasan Akgün ve Moo Yang Sung, kendi yörelerine ait çeşitli eserleri birbirlerine hediye etti.
Kaynak: İHA