Bu Köyde Berberlik Mesleği Tarih Oluyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Karamusalar köyünde berberlik mesleği yok olma tehlikesiyle karşı karıya kaldı.

Bu Köyde Berberlik Mesleği Tarih Oluyor
Muhsin Sezer (55) Karamusalar köyünün yaşayan en yaşlı ve tek berberi olma unvanını elinde bulunduruyor. Ticaret yaparak Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) beş yıl önce emekli olan Muhsin Sezer, yaklaşık on yıldan bu yana köyün berberlik görevini de üstlendiğini belirtti.

70 hanelik köyde kendisinden başka hiçbir berber olmadığının altını çizen Sezer, “köydeki gençleri de ne yaptıysam yetiştirmek için yanıma alamadım” diyerek sitem etti. Küçük yaşlarda berber çıraklığı yaptığını ifade eden Sezer, hayvanları kırparak kendisini geliştirme imkanı bulduğunu söyledi.

Kendisinin bu işi bırakması halinde hem Karamusalar köyünün hem de civar köyden gelen vatandaşların zor durumda kalacağını ifade eden Sezer, “Köyde bu mesleği yapan bir tek ben kaldım. Vatandaşların mağdur olmaması için bu işi yapıyorum. Ramazanlar, Eçialan, kırcalar, Beyçayır, Dumanlı, Dondurma ve Ahmet köy gibi birçok civardan müşterilerimde geliyor. Bunun yanında civar köylerden hiç berber dükkanı olmadığı için gelenlerde var. Bu mesleği miras bırakacak kimseyi de bulamıyorum. Şimdilik hayatta kaldığım sürece berberlik mesleğini icra edeceğim. Gerisi Allaha kalmış” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA