Başkan Kamacı, Soru Önergesi İçin Ak Parti’lilere Teşekkür Etti

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, AK Parti Didim Belediye Meclis Üyelerinin Belediyenin araç kiralama yöntemleri ve kriterleriyle ilgili verdiği soru önergesini muhalefetin bir görevi olarak tanımladı.

Başkan Kamacı,  Soru Önergesi İçin Ak Parti’lilere Teşekkür Etti
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Kamacı’ya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege ve Özel Kalem Müdürü Başak Kamacı’da eşlik etti. AK Parti Didim Belediye Meclis Üyelerinin Belediyenin araç kiralama yöntemleri ve kriterleriyle ilgili verdiği soru önergesine yönelik sorulan soruyu yanıt veren Başkan Kamacı “Muhalefet görevini yapıyor. Şüpheleri varsa her vatandaş gibi onlarda öğrenebilirler. Onlarda sonuçta seçimle gelen ve bir kesimin temsilcisi; Doğruda ne istiyorlarsa verelim. Ben kendilerin bu anlamda teşekkür ediyorum. Sokakta bu konularda dillendirilenler varsa ve bu konuda da bilgi istemeleri doğal… Biz kendilerine bilgi vereceğiz. Muhalefet belediyeleri olarak toplu iğne kadar yanlış yapma lüksümüz yok. AKP’li Belediye başkanları müfettişi sadece kelime anlamı olarak biliyorlar. Bizim her işimiz 3-4 kez denetleniyor. Yaptığımız her şey şeffaf” dedi
“KIRAY’IN İSTİFASI ARAÇ KİRALAMALARIYLA İLGİLİ DEĞİL”
CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Kıray’ın araç kiralamaları yüzünden istifa ettiğiyle ilgili yöneltilen soruya da cevap veren Kamacı “Mustafa Kıray istifa etmedi. Araç kiralamalarıyla bir ilgisi yok. Buradaki araçlar Devlet ihale kanununa göre yapılıyor. Şahsa münasır iş yapılamıyor. Yasaya göre alıyoruz. Mustafa Kıray uzun yılardır belediye meclis üyeliği yapıyor ve en fazla Başkan vekilliği bıraktığımız kişi; Bu iş araç kiralamalarıyla ilgili değil" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise yeni müfettiş denetlemesi geçirdiklerini söyleyerek herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA