Toplu Sözleşme İle İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Tüm Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Payam, Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çopursuz ve Tüm Büro-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Şenel bir araya gelerek, 1 Ağustos tarihi itibari ile yürürlüğe girecek ‘Toplu Sözleşme’ süreci ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Toplu Sözleşme İle İlgili Basın Açıklaması Yapıldı
Diva-Sen Gaziantep Şubesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasını Tüm Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Payam yaptı.

Mısır ve Suriye’de yaşanan olayları kınayarak sözlerine başlayan Payam, “Bu mübarek rahmet ayı Ramazan’da bile zalim rejimlerin zulmüne maruz kalan Mısır ve Suriye’deki kardeşlerimizin bir an önce huzura kavuşmalarını ve selamete ermelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Tüm Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Payam, yapılacak sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “1 Ağustos tarihinde başlayacak Toplu Sözleşme sürecinin tüm kamu çalışanlarına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Memurların sıkıntı ve problemlerini ortaya koyarak çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Zira yaşanan sıkıntıların çözümü halinde kamu çalışanlarının daha mutlu ve güler yüzlü olacağı aşikardır. Toplu sözleşme süresinde Tüm Memur-Sen hükümet ile pazarlığa oturuyormuşçasına sorumluluk duygusu ile hareket edecek ve kamu görevlerini, haklarını bütün imkanları ile korumaya ve geliştirmeye çalışacaktır” diye konuştu.

Mehmet Payam, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dahil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetler giderilmelidir.

Tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşlarına 2014’ten geçerli olmak üzere ülke gerçeğini göz önünde bulundurarak, yüzde 6, 1 Temmuz 2014’ten itibari de ilaveten yüzde 6 zam yapılmalıdır. 2015 yılı için de aynı şekilde tüm kamu görevlilerine ve emeklilere birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 6’şar oranında maaş artışı yapılmalıdır. Yılda iki kez bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine 875 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenmelidir.

Ayrıca kadro verilmeyen 4 C çalışanları, en az 4 B statüsüne getirilmelidir. Torba Yasası ile gündeme getirilen fakat torba yasadan çıkarılan vekil imam ve fahri kuran kursu öğreticilerinin yeniden gündeme alınıp, kadroya geçirilmeleri sağlanmalıdır. Aynı şekilde bu durumda ne kadar çalışan var ise tamamının da mağduriyeti giderilmelidir.

Kamuda istihdam yapısını değiştiren, iş güvencesini yok eden 4 C ve 4 B statüsünde personel çalıştırılma, vekil ebe, vekil imam, vekil ve fahri Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli öğretmen gibi esnek ve güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmelidir. Din görevlilerine haftanın bir günü için mesai ücreti uygulamasına geçilmeli ve fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenilmelidir. Ortalama memur maaşının yıllık toplam tutarı dikkate alınarak yeniden gelir vergisi tarifesinde yeni düzenleme getirilmelidir.

6831 sayılı orman Kanunu’nun kaldırılan 71. maddesinin son fıkrasının tekrar yürürlüğe konularak Mayıs ayı başından Kasım ayı sonuna kadar ödenen yangın tazminatlarının yeniden ödenmeye başlaması gerekmektedir.

Yetkili sendikanın hükümet ile oturacağı pazarlıkta maaş artışı ile ilgili taleplerin arkasında durmasını istiyoruz. Tüm kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermesi umuduyla toplu sözleşme sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA