Müze Evleri Hızla Yükseliyor

Gümüşhane’de kentsel dönüşüme katkı yapması amacıyla kısa süre önce Belediye tarafından yapımına başlanan müze evleri inşaatı devam ediyor.

Müze Evleri Hızla Yükseliyor
Belediye Başkanı Mustafa Canlı, inşaat çalışmalarını yerinde gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İnşaatın planlandığı gibi gitmesinden dolayı memnun kalan Başkan Canlı, 120 daireden oluşan müze evleri ortaya çıktıkça yeni kurulan Oltanbey Mahallesine farklı bir görünüm katmaya aday göründüğünü söyledi.

Başkan Canlı, vatandaşların müze evlerine ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, müze evlerinin proje üzerinden yüzde 70’inin satıldığını, kalan 40 civarında dairenin de kısa zaman sonra sahiplerini bulacağını söyledi.

Müze evlerinin yapıldığı bölgenin kısa süre önce kıraç ve ulaşılması imkansız bir alan olarak değerlendirildiğini anlatan Başkan Canlı, “Bu binaların yapıldığı alan bir süre sonra son derece modern bir mahalle olmaya adaydır. Yıllar önce sarp arazi nedeniyle ulaşılması çok zor olan bu alanın bir şantiye haline gelmesi bizim adımıza sevindiricidir. Özel sektörün yaptırdığı yeni binalarla birlikte kendisi de yeni olan bu mahallemiz gerçekten şehre girenleri ilk karşılayacak çağdaş bir görüntüye sahip olacaktır. Bu görüntüye katkı koyacak olan adını da yanında bulunan şehir müzesinden alan 120 dairelik müze evleri çalışmamızın hızlı bir biçimde ilerlemesi mutluluk verici. Hedefimiz ilk toplu konut projemizi zamanında teslim ederek yeni konut projelerine imza atmaktır. Müze evleri görünümleri, kullanış alanları ile Gümüşhane’de modern mimarinin örnekleri olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA