Kbü'ye 3 Milyon Lira Ek Ödenek

KARABÜK - Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Üniversitesine 2013 yılı yatırım programında yer alan projeleri için 3 milyon lira ek ödenek sağladıklarını söyledi.

Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında kurulan ve hızla büyüyen KBÜ'nün birçok yatırımı bulunduğunu, yatırımlar için ayrılan 29 milyon liralık ödeneğin yeterli olmadığını, bu nedenle ek ödenek ayırdıklarını anlattı.

KBÜ'ye 32 milyon lira ödenek verdiklerini belirten Ceylan, sözlerini şöyle tamamladı:

"KBÜ'ye 2013 yılı yatırım programında yer alan projeleri için 3 milyon lira ek ödenek sağladık. Bu yatırım ödeneği, yeni açılan üniversiteler içinde en yüksek ödeneği ifade etmektedir. Bu ek ödenek İlahiyat Fakültesi, Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Turizm Fakültesi, Yenice ve Eflani Meslek Yüksekokulu inşaatlarının hızlandırılması maksadıyla kullanılacaktır. Ayrıca İlahiyat Fakültesi inşaatının 10 bin metrekareden yaklaşık 2 katı artışla 18 bin metrekareye, Safranbolu eğitim binasının 15 bin metrekareden 24 bin metrekareye, Yenice Meslek Yüksekokulunun 4 bin metrekareden 4 bin 400 metrekareye çıkarılması sağlanmıştır.

Bu ödeneklerle üniversite yatırımlarının hızlandırılması sağlanmış olacaktır."

Kaynak: AA