Gümüşhane'ye Öğrenci Yurdu Yapılması

GÜMÜŞHANE - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane Üniversitesinin hızla büyümesine paralel olarak öğrenci yurdu yapımına hız verdiklerini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'de yoğun girişimler sonucu yatırım programına alınarak geçen yıl ihalesi yapılan öğrenci yurdunun, yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını belirtti.

TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra İl Özel İdaresine ait binanın onarılarak öğrenci yurduna dönüştürüldüğünü ve yurt ihtiyacının kısmen giderildiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Ancak bu çalışma ile de yetinmeyip ilimizde otel konforunda yeni bir yurdun daha elzem olduğu düşüncesi ile 750 kişilik yurt kompleksinin ihalesi yapıldı. İnşaatı bitme aşamasına gelmiştir ve Eylülde hizmete sunmayı planlamaktayız. AK iktidarlar ile Gümüşhane artık hayallerin değil gerçeklerin şehri. Yapılan yatırımlarla her alanda ilimiz süratle kalkınmaktadır. Yatırımlarla şehrin çehresi ve coğrafyası değişmektedir. 'Gümüşhane her şeyin en iyisine layıktır' düşüncesiyle çalışmalarımız devam etmektedir."

Kaynak: AA