Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Dış güçler Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkartmak istiyorlar. Bu tahriklere gelmeyeceğiz. Alevi-Sünni etle tırnak gibidir, kardeştir" dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odasının, Altınpark'ta düzenlediği iftara Gökçek'in yanı sıra, milletvekilleri, bürokratlar ve 2 bin kişilik şoför esnafı katıldı.

Gökçek, iftardan sonra yaptığı konuşmada, son 1,5 ayda özellikle Kızılay civarındaki esnafın büyük sıkıntılar çektiğini ve yaşanan, olayların tesadüf olmadığını belirtti.

Türkiye'nin son yıllarda hızla büyüdüğünü, dev projelerin bazı ülkelerin gözünü korkuttuğunu ileri süren Gökçek, "Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni ilan edildi ilk 6 ay itibarıyla dünyadaki büyümelerin içerisinde Şili'den sonra Türkiye ikinci büyüme oranını gösteriyor yüzde 2,5 ile. Bu da ülkemizin kalkındığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

"Bizim birliğimizi, beraberliğimizi çekemiyorlar. Bundan sonra da daha durmayacaklar" diyen Gökçek, şunları kaydetti:

"Özellikle Çankaya ve Batıkent bölgesinde 50-100 kişilik gençler geliyor forumlar yapıyorlar. 'Ekim ayında Türkiye'yi nasıl karıştıracağız' diye. Bir de 15 Ağustos'a bir hazırlık yapıyorlar, o ayrı. Okullar açılınca ortalığı birbirine katacaklar. Futbol sahalarında maçlar başlayınca sloganlarla ortalığı karıştıracaklar. Türkiye'de istedikleri şu; millet hükümetten bıkacak ve diyecek ki 'Olay olay bıktık. Hükümet gitse de şu olaylardan kurtulalım.' Ama kurtulamayız. Çünkü yabancı devletler, güçlü iktidarlar istemezler, koalisyonlar isterler. Koalisyon geldi mi, bir gecede faiz yüzde 700'e çıkar, olduğu gibi ülkeyi sömürürler ve kalkınma biter. Bunun için karışıklık istiyorlar. Biz şoför esnafı olarak, Ankaralı olarak bunlara karşı direnmek zorundayız."

Alevi olduklarını belirterek, birlik çağrısında bulunan Durak Başkanlarının konuşmaları için teşekkür eden başkan Gökçek, "Dış güçler, Güneydoğu'daki olayların yatışmasından rahatsız oldukları için Türkiye'nin huzura kavuşmaya başladığını gördükleri için yeni bir olay tetikliyorlar. Türkiye'de Alevi-Sünni çatışmasını çıkartmak istiyorlar. Alevi-Sünni etle tırnak gibidir. Bugüne kadar beraber yaşamışız. Herhangi bir problemimiz mi oldu? Hayır. Bundan sonra da olmayacak ve kardeşçe yaşayacağız" diye konuştu.

Özellikle olayları tahrik etmek için her türlü provakasyonun yapıldığını ve kendisinin de sık sık katıldığı televizyon programlarında bu konularda uyarılarda bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzde, bizi bekleyen en büyük tehlike Alevi-Sünni diye birbirimize takıştırmak olacaktır. Eskiden evleri işaretlerlerdi. Gösterdim İstanbul'da olanı, nasıl evleri işaretliyorlar. O evleri işaretledikten sonra insanları nasıl tahrik ediyorlar, nasıl sokağa döküyorlar. Ama ne oldu? Sonra DHKP-C olduğu anlaşıldı yakalandı, hapse girdiler. Hemen bir hafta önce alevi evlerine yine çarpı koydular. Yine devlet işin üzerine gitti. Halk evlerine mensup olan 2 kişinin kendi evlerini işaretlediği ortaya çıktı. Bu demek değil ki her zaman bunu Alevi yapacak. Sünni'nin içinden de ajan bulunur. Ona da işaretlendirilir. Biz şunu bileceğiz, yapan adam ister Sünni, ister Alevi olsun ajandır. Bu tahriklere gelmeyeceğiz, Alevi-Sünni kardeştir, bunu bileceğiz. Biz bunu yapmaya mecbur ve mahkumuz"

Kaynak: AA