Anka Teknoloji Üniversitesi Çubuk'ta Kuruluyor

ANKARA - Bölümleri arasında Dünya'da ve Türkiye'de ilk olacak Adli Bilimler Fakültesi'nin de olduğu Anka Teknoloji Üniversitesi'nin Çubuk ilçesinde kurulması için çalışmalara başlandı.

Vakıf üniversitesi olan ve 24 Temmuz 2013 tarih ve 28717 sayılı kanunla Resmi Gazetede yayınlanarak Ankara'da kurulmasına izin verilen Anka Teknoloji Üniversitesi, kampüsünü Çubuk ilçesinde kurmak için Çubuk Belediyesi ile iyi niyet protokolü imzaladı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden Anka Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam ve beraberindeki Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Dr. Ayhan Sarısu, Mütevelli heyetinde AK Parti MKYK Üyesi Edibe Sözen ile birlikte üniversitenin kampüsünün Çubuk'ta kurulması amacıyla iyi niyet protokolü imzaladı.

İmzaların atılmasından sonra yapılan protokol ve kurulacak üniversite hakkında bilgi veren Anka Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Sağlam, üniversiteyi Ankara'ya çok yakın ilçe olan Çubuk'ta kurmak istediklerini söyledi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin de Çubuk'ta kurulduğunu hatırlatan Dr. Sağlam, havaalanı başta olmak üzere birçok önemli noktaya ve savunma sanayine yakın bir noktada olan Çubuk'un kendilerine büyük bir avantaj sağladığını kaydetti.

Kurulacak üniversitenin 500 Milyon Dolarlık bir yatırım olacağını ve 3 fakülteden oluşacağını belirten Dr. Sağlam, şunları söyledi:

''Üç fakültemiz var bir tanesi, adli bilimler fakültesi, dünyada tektir, sadece bizde bulunuyor. Diğerleri ise mühendislik ve fen fakültesidir. Ayrıca sosyal bilimler enstitüsü ve fen bilimleri enstitüsü de bulunacak. Bunların yanında teknoloji uygulama, araştırma merkezi ve enerji güvenliği diye sürekli eğitim merkezimiz bulunacak.''

Üniversitelerinin Emniyete, Jandarmaya, Adli Kurumlara, Adalet Bakanlığı'na ve İçişleri Bakanlığı'na eleman yetiştireceğini ifade eden Sağlam, ''Genel olarak faaliyet alanlarımız savunma sanayi, siber güvenlik ve adli bilimlerdir. Mesela siber güvenlikte ve adli bilimlerde Türkiye'de eğitim veren başka bir kurum yok. Ülkemizin bu alanlardaki uzman ihtiyaçlarının hepsini biz yetiştireceğiz'' dedi.

-Çubuk Üniversite Kenti Olacak

Çubuk'un bir üniversite şehri olması için yola çıktıklarını hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, ilçelerinin üniversite ile bütünleşmiş tarihi, tarımı ve turizmi ile iç içe olan bir şehir olacağını söyledi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne destek oldukları gibi imzaladıkları protokol ile Anka Teknoloji Üniversitesi'nde de her konuda destek olacaklarını vurgulayan Başkan Özden, üniversiteye Kargın Mahallesi'ndeki 3 bin 300 dönümlük alanı tahsis etmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Göreve geldiğimizde oluşturduğumuz vizyonumuz, bugün bir bir hayata geçmektedir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilçemizde kuruldu ve inşallah Anka Teknoloji Üniversitesi de ilçemizde kurulacak. Üniversitenin ilçemizi tercih etmesi bizi fazlasıyla mutlu etti. Kendileri ile bir iyi niyet protokolü imzaladık. İnşallah bu üniversite kampüsü de Çubuk'ta olduğunda Çubuk merkezle çok daha hızlı bir şekilde bütünleşmiş olacak ve üniversite kimliği ile bilinen marka bir şehir oluşacaktır. İmzaladığımız bu protokol, ilçenin geleceği ile ilgili güzel şeylerin işareti olduğunu düşünüyorum.''

Kaynak: AA