Yeni Büyükşehir Yasası Hizmet Hızına İvme Kazandıracak

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı; yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni giren ilçelerin Büyükşehir Belediyesi imkanlarından daha fazla yararlanacağını söyledi.

Yeni Büyükşehir Yasası Hizmet Hızına İvme Kazandıracak
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir İlçeleri Sivil Toplum Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi’nde düzenlenen programda, konukları ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Sakallı, yeni büyükşehir belediye yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni giren ilçelerin Büyükşehir Belediyesi imkanlarından daha fazla yararlanacağını söyleyen Başkan Sakallı, karar alma sürecinde ilçelerin aktif olarak yer alacağını vurguladı.

Yeni yasa ile mahalle olan köy ve beldelere daha fazla hizmet gideceğinin altını çizen Sakallı; “Eskisinden çok daha fazla kaynak ve hizmet aktarımı olacağından köylerimiz yeni bir sürece girecek. Köylerimizin küçük bütçelerle yapmaya çalıştığı işleri artık yeni yasayla birlikte belediyeler tarafından yapılacak. Yeni Büyükşehir Yasası ile güç birleşecek ve hizmet daha hızlı tamamlanacak. Kaynakların bir arada toplanmasını sağlayan Yeni Büyükşehir Yasası, şehrimizin hizmet hızına ivme kazandıracaktır" dedi.

Kaynak: İHA