Yeğenlerinin serbest bırakılması için orman yangını çıkardıkları iddiası

KARABÜK - Karabük'te, orman yaktığı iddiasıyla tutuklanan yeğenlerinin serbest bırakılması amacıyla ormanda yangın çıkardıkları öne sürülen amca ve hala tutuklandı.

Yeğenleri O.G'nin,merkeze bağlı Cumayanı köyü yakınlarında orman yaktığı iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösteren ve bu nedenle orman yangını çıkardığı ileri sürülen hala Özlem G.

, Karabük Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cumayanı köyündeki evinde, 2 gündür aranan amca M.G. ise kent merkezindeki bir otobüs durağında yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen amca ve hala, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Hala Özlem G'nin 1 aylık çocuğu da jandarma ekiplerinin kucağında adliyeden çıkartılarak, annesiyle Karabük T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklanmalarına karar verilen zanlılar, adliye çıkışında basın mensuplarına tepki gösterdi.

-Olay

Merkeze bağlı Cumayanı köyü yakınlarında 6 gün önce yaklaşık bir hektar alanın zarar gördüğü yangını çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan O.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, suçsuz olduğunu savundukları yeğenlerinin serbest bırakılmasını isteyen ancak yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca ormanlık alandaki 3 noktada yangın çıkardıkları öne sürülen iki amcadan Ö.G. tutuklanmış, diğer amca M.G. ise kaçmıştı. M.G. ve Ö.G'nin, Çukurca köyü yakınlarındaki 8 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangını da çıkardıkları ileri sürülmüştü.

Hala Özlem G. de Cumayanı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıkarmış, yangını söndürmeye çalışan köylüleri ve görevlileri av tüfeğiyle havaya ateş açarak engellemişti. Olay yerine çağrılan yangın söndürme helikopteri de Özlem G'nin havaya ateş açması nedeniyle alevlere müdahale edememişti. Özlem G'nin gözaltına alınmasıyla, başlatıtğı yangın Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince büyümeden söndürülmüştü.

Kaynak: AA