Kepez'de 3 Bin Kişinin Kalp Taraması Yapıldı

ANTALYA - Kepez'de "Her Durakta Sağlık" projesi kapsamında, tam donanımlı gezici sağlık tırı ile 16 mahallede 3 bin kişiye ücretsiz kalp sağlığı taraması yapıldı.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile hayata geçirilen proje ile Kepez'de yaşayan 3 bin kişi kalp sağlığı taramasından geçti.

Vatandaşlar ilk olarak gezici sağlık tırında görevli doktorlar tarafından kalp sağlığı ve tedavi yöntemleri konusunda teorik olarak bilgilendirildi. Daha sonra vatandaşların kolestrol, tansiyon, şeker ölçümü, Kalp Akım Grafiği çekimi ve uzman doktorlar tarafından muayeneleri yapıldı.

Yapılan tetkikler ve muayene sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından gereken tedavi yöntemleri hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Toplam 16 mahallede 3 bin kişinin muayene edildiği proje kapsamında 307 vatandaşın biyokimya ve hemogram tahlilleri Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü laboratuvarında yapıldı.

Gezici sağlık tırı, Varsak Şelale, Duraliler, Fevzi Çakmak, Şafak, Altınova Orta, Kültür, Teomanpaşa, Göçerler, Yeni, Kanal, Kepezaltı, Habibler, Çamlıbel ve Yenidoğan mahallelerinde sağlık taramalarına devam edecek.

Kaynak: AA