22. Trakya Ev Yemekleri Yarışması Yapıldı

Edirne'de, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 22. Trakya Ev Yemekleri Yarışması, Rüstempaşa Kervansarayı’nda düzenlendi.

22. Trakya Ev Yemekleri Yarışması Yapıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve üç kategoride düzenlenen yarışmaya tatlılarda 36, etli yemeklerde 19 ve hamur işlerinde 38 kişi katıldı.

Yemek konusunda uzman olan kişilerden oluşan jüri üyeleri, yemeklerin tek tek tadına bakarak puan verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda tatlılarda ayva perverde ile 100 puan ve aynı zamanda etlilerde kuzu etli şehriye yemeği ile 87 puan alan Şekibe Karadağ, iki ayrı dalda birinci oldu. Hamur işlerinde ise cıngıllı mantı ile 96 puan alan Güner Öztürk birinci oldu. Tatlılarda incir dolması ile 75 puan alan Sevinç Sert, hamur işlerinde sini mantı ile 88 puan alan Selay Güler, etlilerde ciğer sarma ile 83 puan alan Yücel Ören ikinciliği, tatlılarda asker helvası ile 65 puanla Ayşe Öztürk, hamur işlerinde köbete ile 82 puanla Aynur Taş, etlilerde Rumeli mantısı ile 64 puanla Fatma Gere üçüncülüğü kazandı.
Dereceye girenlere ödülleri; Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmet Sınav tarafından verildi.

Her yemek kategorisinde dereceye giren ilk üç katılımcıya çeyrek altın ve kepçe plaketi ödül olarak verilirken, ayrıca her katılımcıya da un ve yağdan oluşan gıda paketi takdim edildi.
Kaynak: İHA