Gezici İmarethane "Gönül Kazan"la Fakirlerin Karnı Doyuyor

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce, "Gönül Kazan" adı verilen proje kapsamında, evinde yemek yapamayacak, kimsesiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yıl boyunca sıcak yemek dağıtıyor.

Yemek yapacak durumda olmayan, yemek yaptıracak kimsesi bulunmayanların kapılarına kadar getirilen sıcak yemekler Ramazan Ayı'nda önemli bir görevi yerine getirmiş oluyor.

Gönül Kazan projesi kapsamında bu sene 60 aileye sürekli olarak gıda hizmeti veriliyor. Yemekler İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar getiriliyor. Ailelere günlük 2 öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırılıyor. Gönül Kazan Projesiyle Orhan Gazi'nin 1336 yılında başlattığı imarethane geleneği sayesinde muhtaçların yüzünün gülmesi sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Gönül Kazan projesinde sebzeli kebaptan dönere, dolmadan kadınbudu köfteye kadar geniş menüler, vatandaşların kapılarına kadar ulaştırılıyor.

Yemekler, vakumlu ve pastörize olarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Soğuk hava depolu taşıtlarla yemekler evlere getirilecek. Yemekler ısıtıp yiyebilecek ve aynı zamanda buzdolabında saklanabiliyor.

Osmanlı İmparatorluğu ve önceki Türk devletlerinin de uyguladığı imarethanelerin gezici hali olan Gönül Kazan Projesi'nden yararlanacak kişiler titizlikle inceleniyor. Sosyal tespit uzmanlarının incelemeleri neticesinde özellikle uzun zamandır evine sıcak yemek girmeyen, yemek yapamayacak durumda olan aileler belirleniyor. Belirlenen vatandaşlara yıl boyunca sıcak yemek hizmeti veriliyor. Böylece ihtiyaç sahibi vatandaşlar kimseye ihtiyaç duymadan gıda ihtiyacını karşılayabiliyor.

Kaynak: AA