Emine Erdoğan: “türkiye Kalpsiz ve Vicdansız Bir Ülke Değildir”

Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Orta Doğu coğrafyasında meydana gelen olaylara karşı Türkiye’nin duyarsız kalmayacağını, Türkiye böyle kalpsiz böyle vicdansız bir ülke olmadığını dile getirdi.

TİKAD tarafından Emirgan Beyaz Köşk’te iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi. Erdoğan, “Bütün dünyada barışa dayanışmaya bir birimizi anlamaya ve dinlemeye her zamankinde çok daha fazla duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Somali’de büyükelçiliğimize ek binasına yapılan saldırıda şehit olan polisimize Allah’tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Suriye’de akan kanın Ramazan ayında da durmadığına dikkat çeken Emine Erdoğan, “Suriye’de eli kanlı rejimin kendi halkına yönelik başlattığı katliamda ölenlerin sayısı yüz bini aşmış durumdadır. Kardeş ülke mısır’da demokrasiye yönelik müdahaleye protesto edenlere silahlı saldırı düzenledi.

Çok geniş bir coğrafyada hem ölümlerin hem yoksulluğun bütün ağırlığıyla devam ettiğini üzülerek görmekteyiz” dedi.

“TÜRKİYE KALPSİZ VE VİCDANSIZ BİR ÜLKE DEĞİLDİR”
“Milli irade katledilirken susanlar şimdi millet toplu halde öldürülürken de susuyor” diyen Emine Erdoğan, “Türkiye böyle kalpsiz böyle vicdansız bir ülke değildir. Türkiye’nin aziz milleti kardeşlerinin başına gelenlere kayıtsız kalacak bencil bir devlet asla değildir. Sınır tanımdan din, dil, ırk ayrımı yapmadan kadınlara çocuklara masum insanlara yönelik saldırılara mertçe ve adil bir duruşu yine Türkiye’nin cesur kadınlar göstermelidir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE KADINLARI DEMOKRASİ’DE ROL MODEL OLMALIDIR”
Türkiye istikrarla büyürken Türkiye’nin iş kadınlarının da daha fazla büyüyeceğinden ve örnek alınacağından hiç şüphe duymadığını dile getiren Erdoğan, “Türkiye kadınları her alanda olduğu gibi özellikle demokrasi alanında daha fazla rol model olmalı daha fazla yol gösterici olmalıdır. Hem ülkemizde hem bölgemizde çifte standartlara özellikle kadınlara yönelik ayrımcılığa karşı kadınlarımızın daha hassas olması kaçınılmazdır. TİKAD’ın bunu başaracağına öncü rol üstleneceğine yürekten inanıyorum. Türkiye istikrarla büyürken ekonomi güçlenirken faaliyetlerinizi ülkem ve ülkem kadınları adına büyük bir gururla takip ediyorum. TİKAD gibi örgütler çoğaldıkça ülkemin umudunun da çoğaldığını hissediyorum” dedi.

TİKAD’ın düzenlediği iftara Ajda Pekkan, Demet Sabancı, Zeynep Osmanoğlu ve çok sayıda iş kadını katılırken TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Emine Erdoğan’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA