Bakan Güler İftarını, Süryani Metropoliti ve Suriyeli Mültecilerle Açtı

İçişleri Bakanı Muammer Güler iftarını, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş ve Suriyeli mültecilerle açtı.

Gezi Parkı, çözüm süreci, Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara değinen Bakan Güler, Somali'de şehit düşen polis memuruna da Allah'tan rahmet diledi.

Şehit olan polis memurunun yarın defnedileceğini belirten Güler, “Yarın sabahleyin çok erken saatte Merzifon’a geçeceğim, oradan Amasya’ya geçeceğim, sonra Somali’de şehit olan Özel Harekat görevlisi Sinan Yılmaz kardeşimizin cenaze törenini orada yapacağız ve hemen yakınındaki Tokat’ın bir köyünde defnedeceğiz. Allah'tan rahmet diliyorum. Emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Somali’de Türk bayrağını taşıyan, bizim Türk toprağımızı elçilik binamızı korurken maalesef bir terör saldırısında hayatını kaybetti. Terörün Türkiye’si, dışarısı, ötesi, berisi yok. Terör her zaman terör çünkü kan akıtmaya, gözyaşına devam ediyor. Teröre karşı kararlı duruşumuz devam edecek” şekline konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 2 SENE TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Önümüzdeki iki senenin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Güler, “Bu, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek çok önemli bir dönemdir. Bu dönemde Bizim AK Parti olarak gücümüzü korumamız, gücümüzü devam ettirmemiz, millet iktidarının muktedir bir iktidarın devamı için çok önemli. Türkiye’nin en reformist hükümeti 11 yıldır iş başında ve Türkiye’nin belki daha öncesinde akla hayale gelmeyecek, konuşulması dahi düşünülemeyecek reformlarını gerçekleştirdi” diye konuştu.

"HEM TERÖR VE ŞİDDETİN ARGÜMANLARI HEM DEMOKRASİ BİR ARADA YÜRÜMEZ"
Çözüm sürecine Türkiye'de yüzde 65’in üzerinde destek olduğunun altını çizen Güler, “Bir çözüm süreci yaşanıyor. Bu çözüm sürecinde en samimi olan taraf hükümetimizdir. Terörün ve şiddetin unsurlarını demokrasinin üzerinden eksik bırakmamaya çalışanlar er geç mahcup olacaklardır. 'Hem demokratik talepler hem terör ve şiddetin argümanlarını beraber yürütelim' böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Çözüm sürecinde samimiyet göstermeyenler bunun altında kalırlar. Türkiye’nin kalkınmasının, Türkiye demokrasisinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz terör sorununu samimiyetle çözmeye karar verdik” dedi.

Sandıkla gelenlerin başka yolla gönderilmeye çalışıldığına değinen Güler, şiddetle ve terörle amaçlarının gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Güler, “Siz son zamanlarda meydana gelen olayların altında neler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Milletimizin kendi iktidarını hazmedemeyenlerin, sandıkta bir şey elde edemeyeceklerini anlayanların, 'bunları acaba başka yollarla, terörle, şiddetle, gerginlikle, toplumsal dinamiklerle oynayarak acaba bunu gerçekleştirebilir miyizin' peşine düşmüşler. Çevre diye bir şey çıktı ortaya ama karşılarında en büyük çevre hassasiyeti olan bir iktidarı gördüler. Mesele Gezi Parkı değil kardeşim. Mesele çevre değil, mesele çepeçevre milletin iradesini kuşatmanın gayreti olduğunu da gördük. Dünyanın başka yerlerinde de yaşanmakta olan olaylar var. Sandıkla gelenleri başka yolla göndermek isteyenler var. Burada bağrımıza bastığımız ve bugün Türkiye’nin her yerinde özellikle bu bölgede 500 bine yaklaşan 210 bine yakın çadır kentlerde diğerleri de bu bölgede bulunan kardeşlerimiz var. Bunlara biz zor zamanlarında sahip çıkmalıydık. Bize yakışan budur” ifadelerini kullandı

Güler ayrıca, Başbakan'ın talimatıyla Midyat’ın çevre yolu ve iç yollarının 46 trilyonluk bir proje ile 25 Ağustos’ta yer tespitinin ardından, 400 iş günü içinde tamamlanacağının müjdesini verdi.
Kaynak: İHA