Söke’de Temmuz Ayına Açık Hava Etkinlikleri Damga Vurdu

Söke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Temmuz ayı Kültür Etkinlikleri yaz ayında, açık havada büyük keyif yaşattı.

Söke’de Temmuz Ayına Açık Hava Etkinlikleri Damga Vurdu
Ramazan ayında Sökeliler etkinliklerde buluştu.
Kemalpaşa Parkı, Atatürk Parkı ve Uğur Mumcu Parklarında Geleneksel hale gelen Açık Hava Sinema Günleri’nde 5 film izleyiciyle buluştu. Mutlu Aile Defteri, Muhalif Başkan, Romantik Komedi, Hükümet Kadın ve Çanakkale Yolun Sonu filmlerinin gösterildiği Sinema Günlerine her hece ortalama 400 kişilik izleyici topluluğu katıldı.

Bu rakam Hükümet Kadın Filmi ile Uğur Mumcu Parkı’nda 600 kişiye çıktı. Sökeliler Açık Hava Sinema Günleri’nde geçmiş yılların açık hava sinema kültürü nostaljisini yaşadılar.

Diğer taraftan Temmuz ayında iki tiyatro oyuna üçer gün Sökelilerle yine açık hava sahnesi olan Uğur Mumcu Parkı Amfi Tiyatro’da buluştu. Usta tiyatro oyuncuları Sinan Bengier ve Ayberk Atilla “Geleneksel ramazan Eğlenceleri” ile Direklerarası Kültürü’nü Ramazan ayında Söke’de sahneye taşıdı. Ünlü oyuncular Veysel Diker ve Hülya Şen’in bulunduğu Tiyatro 3023 tarafından sahnelenen müzikli-güldürü “Ah Evlendim, Vah Evlenemedim” adlı oyunda büyük ilgi gördü. Sahnelenen her iki oyunda da 6 gün boyunca Sökeli sanatseverler Uğur Mumcu Amfi Tiyatro alanında koltukları doldururlarken; tiyatrolara olan ilgi mutluluk yarattı.

“AMFİ TİYATRO ETKİNLİKLERİN YENİ ADRESİ OLDU”
Söke’nin büyük parklarından Atatürk Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Parkı’na inşa edilen amfi tiyatro; etkinliklerin yeni adresi oldu. 19 Mayıs Gençlik Haftası ile sahnesini açan Amfi Tiyatro, ardından Temmuz ayı etkinlikleri ile birlikte 3 farklı tiyatroya ev sahipliği yaptı. Ağustos ayı içinde Amfi Tiyatro’da etkinliklerin devam edeceğini ve dolu dolu geçmesini beklediklerini söyleyen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Amfi Tiyatro Kültürün sahnesi oldu. Sökeliler açık havada yapılan yaz akşamları etkinliklerini beğeni ile karşıladı. Bu durum biri çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA