Beylikdüzü’nün Akciğeri Olacak “yeşil Vadi” Projesi Hayata Geçiriliyor

Beylikdüzü'nün adeta akciğeri olacak "Yeşim Vadi" projesi hayata geçiriliyor.

Beylikdüzü’nün Akciğeri Olacak “yeşil Vadi” Projesi Hayata Geçiriliyor
Çalışmaları başlanan "Yeşil Vadi" projesi ile Beylikdüzü, İstanbul’un akciğeri olma niteliğini taşıyan botanik bahçesine kavuşacak.

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye çok çeşitli bitki türlerinin olacağı bir botanik bahçesi kazandırmak için kolları sıvadı. Proje kapsamına göre Yeşil Vadi (Şehir Parkı) 1. Etap’ta 170 farklı ağaç türü ile 707 çeşit farklı bitki türü hayat bulacak. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olacak parkta ibreli ağaçlar, yapraklı ağaçlar, çalı grubu bitkiler, sarmaşık türleri, kaktüsler, palmiyeler, dış mekan süs bitkileri, güller, aromatik bitkiler, çok yıllık otsu bitkiler, su bitkileri, soğanlı bitkiler ve çok yıllık çiçekli bitkiler tüm güzellikleri ile gözler önüne serilecek. Özellikle dere ıslah çalışmalarının ardından Yeşil Vadi Botanik Bahçesi (Şehir Parkı) projesi İstanbul’un akciğeri olma yolunda oldukça önemli bir amacı hedefliyor.

BOTANİK BAHÇEDE CANLI BİTKİ ÖRNEKLERİ SERGİLENECEK
Dünyanın birçok yerinde rastlanan, özel olarak kurulmuş ve canlı bitki örneklerinin topluca sergilendiği yerler ve aynı zamanda bitki koleksiyonları olarak bilinen “Botanik Bahçeleri” Beylikdüzü’ne de apayrı bir hava katacak. Toplamda 6 etaptan oluşan Yeşil Vadi’nin 1. Etabı 165 bin metrekare alana sahip olup, ilçe vatandaşlarının sağlıkla nefes alabileceği, dinlenebileceği, zevkle vakit geçirebilecekleri bir ortam olacak. Ayrıca Yeşil Vadi’nin 1. Etabında (Şehir Parkı) botanik bahçesi çalışmaları başlarken, diğer 5 etabında ise kültür parkı, eğlence parkı, doğal yaşam parkı, spor parkı, su parkı gibi temalı projelerin çalışmaları da devam ediyor.

“DOĞAL BİR YAŞAM ALANI OLACAK”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Yeşil Vadi 1. Etap projemiz bir Botanik Bahçesi olarak hemşehrililerimizin hizmetine sunulacak. Kentimizin yeşil doğasına yakışır çalışmalarımızla vatandaşımızın yüzünü güldürmek amacımızdır. Yeşil Vadi de tüm güzellikleri ve sağlıklı ortamı ile halkımızın keyifle zaman geçirebilecekleri doğal bir yaşam alanı olacak” dedi.

Kaynak: İHA