Tavşanlı'da En İyi Hububatı Elde Etme Çalışmaları

KÜTAHYA - Tavşanlı Ziraat Odası öncülüğünde hububatta daha iyi verim alabilmek için daha önce ekilen 11 farklı buğday ile 3 farklı arpa türünün hasadı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda yaklaşık 9 ay önce aynı toprak ve şartlarda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde 11 farklı buğday ve 3 farklı arpanın tohum ekimi yapıldı.

Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, yaptığı basın toplantısında, 9 ayın ardından hasadı yapılan hububatlardan toprak ve iklim koşullarına uygun güzel verim alındığını söyledi.

Ekimi yapılan 11 farklı buğday tohumunun 5'inden ve 3 farklı arpa türünün birinden çok iyi verim aldıklarını belirten Akpınar, şöyle devam etti:

"Aynı iklim, arazi ve bakım koşullarında en yüksek verim ve kalite özelliği gösteren çeşitleri tespit etmek amacıyla bu çalışma gerçekleştirildi.

Yöremize en uygun çeşidin bulunması çiftçimizin daha çok hasat elde etmesine sebep olacak. Bu çalışma sonucu 5 buğday ve bir arpa türü yöremiz toprak ve şartlarında en iyi verim elde edilen tohum grubu oldu. Çalışmanın detaylı sonuçlarını yapılan ölçüm ve analizlerden sonra yayınlayacağız. Bu çalışmayla üyelerimize, ilgili kurum ve kuruluşlara üretim seçeneği bakımından somut bir fikir vermiş olacağımızı düşünüyorum. Umarım gerekli istifadeyi sağlarlar."

Kaynak: AA