Sorgunlu Çiftçiler Hububat Rekoltesinden Memnun

YOZGAT - Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, bu yıl hububat rekoltesinde geçen yıllara oranla artış yaşandığı bildirildi.

Sorgun ilçesine bağlı Ağcın köyünde başlayan hububat hasadı çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çiftçi Yakup Yıldırım, geçen yıla oranla bu yıl verimin daha yüksek olduğunu belirterek, "Verimin üksek olması bizleri oldukça sevindirdi. Geçen yıl dönümden 200-250 kilogram ürün almıştık. bu yıl ise 500 ile 750 kilogram civarından dönümden ürün aldık. Ancak verimlerin bu kadar yüksek olmasına rağmen fiyatların geçen yılla aynı olması bizleri üzüyor. Çünkü mazot ve gübre fiyatları sürekli artış gösterirken, buğday fiyatlarının geçen yılla aynı olmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Çiftçilerden Yusuf Arslan ise hububat verimlerinin yüksek olması nedeniyle geçen yıl yaşanan saman sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını belirterek, "Geçen yıl verimin düşük olmasının yanı sıra özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız saman sıkıntısı yaşamıştı. Ancak bu yıl görülüyor ki geçen yıl yaşanan sıkıntı bu yıl yaşanmayacak. Ayrıca buğday fiyatlarının geçen yılla aynı oranla alıcı bulması bizleri zor durumda bırakıyor. Geçen yıl 562 kuruşa verdiğim buğday bu yıl yine aynı fiyatla alıcı buluyor. Buda biz çiftçilerin emeğinin karşılığını alamadığını gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA