Sağlık Çalışanlarına "İşaret Dili" Eğitim

GAZİANTEP - Gaziantep'te çeşitli kamu hastanelerinde işaret dili eğitim alan sağlık çalışanlarına sertifikaları verildi.

Kentteki hastanelerde çalışan 28 sağlık personeli, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için işaret dili eğitimi aldı. Çalışanlar iki ay süren eğitimin ardından kursu başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı.

Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Çağlar Çatak, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Eğitimle işaret dili alanında büyük bir eksikliği gidermeyi amaçladıklarını vurgulayan Çatak, şunları söyledi:

"Kamu hastaneleri kurulduktan sonra amacımız vatandaşımızın her türlü kesimine yönelik bir takım gelişmeler sağlamaktı. Engelli vatandaşlarımızın sağlık tesislerimize geldikleri zaman bir iletişim problemi olduğunu hissettik ve bununla ilgili bir çalışma başlatma gereği duyduk. Fiziki mekanların iyileştirilmesinin yanı sıra özellikle iletişim dilini de geliştirilmesi çok büyük önem arz ediyor."

Kursiyer Ayşe Yetim Yılmaz da işaret dilinin sadece kurumda değil, günlük yaşamda da bilinmesi gerektiğinin belirtti.

Yılmaz, ltını çizen Yılmaz, işaret dilini öğrendikten sonra karşılaştığı engelli vatandaşlara yardım edebildiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Çatak, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. Çatak, ayrıca, verdiği desteklerden dolayı Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci'ye de teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: AA