Muratpaşa'da "7 Renk Kültür Festivali" Düzenlenecek

ANTALYA - Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "7 Renk Kültür Festivali", 26 Temmuz'da başlayacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, düzenlediği basın toplantısında, festivalin Antalya'da faaliyet gösteren 46 hemşehri derneği, 18 sivil toplum kuruluşu ve 6 engelli derneği olmak üzere toplam 70 kuruluşun katılımıyla Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleşeceğini söyledi.

Hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının da katıldığı basın toplantısında Evcilmen, 7 Renk Kültür Festivali ile 7 bölgenin kültürlerinin buluştuğu bir festival gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Evcilmen, "81 ilimizin Antalya'daki yerleşik temsilcilerinin ortak kültürlerinden bir mozaik yaratmayı hedefledik. Kültür zenginliklerimizi, musikimizi, folklorumuzu, yöresel tatlarımızı bu festivalde buluşturacağız. Antalya'mıza çok ciddi katkı koyacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği öne çıkaran bir festival olmasını arzu ettiklerini vurgulayan Evcilmen, şöyle devam etti:

"16 gün sürecek festivalimiz için Muratpaşa Kent Meydanı'nda stantlarımız hazırlandı. Bu stantlar katılımcılara ücretsiz verildi.

Festivalimiz katılımcı sayısıyla Antalya'daki en büyük festival olmaya aday. Festivalde yörelerin ünlü ürünlerinin sergileneceği bir konsepti yakalamaya çalıştık. Bunun yanı sıra çocuklarımızı unutmadık. Bir lunapark oluşturarak onların da hoş vakit geçirmesini sağlayacağız."

Festivalin açılış programını çok önemsediklerini ifade eden Evcilmen, katılımcı kuruluşlar ve yurttaşlarla kortej oluşturularak, Laura Alışveriş Merkezi'nin yanındaki otoparktan Muratpaşa Kent Meydanı'na kadar yürüneceğini bildirdi.

Alanda dernek başkanlarından oluşan koronun konser vereceğini anlatan Evcilmen, ilk gün etkinlikleri kapsamında Shaman Dans Grubu'nun gösteri sunacağını kaydetti.

Festivalde dernek başkanlarına kent nişanı da sunulacağını belirten Evcilmen, ayrıca 3 Ağustos'a denk gelen Kadir Gecesi'nde bütün dinlerin ve mezheplerin temsilcilerinin buluştuğu bir iftar yemeği vereceklerini kaydetti.

Konserler ve dans gösterilerinin de sunulacağı festival, 10 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA