Kur’an Kursuna Katılan Öğrencilere Spor Malzemesi Dağıtıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde camilerde açılan Kur'an kursuna ve yaz spor okullarına katılan öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.

Kur’an Kursuna Katılan Öğrencilere Spor Malzemesi Dağıtıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü 'Camiden Spora' projesi kapsamında yaz spor okullarına katılan 130 Kur'an kursu öğrencisine camide spor malzemesi dağıtıldı. Alış Camii'nde öğrencilere Alanya Müftüsü Mustafa Topal ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak tarafından spor çantası ve tişört verildi.

Müftü Topal, ilçede yaz Kur’an kursuna 8 bin öğrencinin katıldığını söyledi.

Din eğitimi alan öğrenciler arasında spor yapmak isteyen öğrencilerin de olduğunu belirten Topal, "Bu projeyle öğrencilerimizin bu isteğini gerçekleştiriyoruz. Kur'an kursuna katılan öğrencilerimizin boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmesini sağlıyoruz. Çocuklarımızı boş ve zararlı işlerle ilgilenmekten alıkoymak adına çok yararlı bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tamrak ise, "Bu proje kapsamında Kur’an kursu alan öğrencilerimizi 2 yıldır sporla buluşturuyoruz. Yaz spor okullarına katılan diğer öğrencilerimizin spor malzemelerini kayıtlar sırasında vermiştik. Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerimizin malzemelerini ise din eğitimi aldıkları camilerde veriyoruz. Haftada 3 gün toplam 6 saat olmak üzere eğitim alacaklar. Yaz spor okullarımız 3 ay boyunca devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA