Kızıltepe'de Uyuşturucu ve Fuhuşla Mücadele

MARDİN - Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa karşı mücadele için diyalog komisyonu kurduklarını söyledi.

Kızıltepe'de uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa karşı belediye, siyasi partiler, emek örgütleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları belediye toplantı salonunda biraraya geldi.

Toplantının ardından Kızıltepe Belediyesi'nin bahçesinde basın açıklaması yapan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe halkının uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa karşı duyarlı olduğunu belirterek uyuşturucu ve fuhuşun ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Bunun için farklı kurum ve kuruluş yetkilileri ile biraraya geldiklerini ifade eden Türk şunları kaydetti:

"Yaptığımız toplantı sonucunda uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa karşı mücadele etmek için bir diyalog komisyonunu kurduk. Bu konuların ortadan kaldırılması için el ele vererek, bu sorunların el birliğiyle ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Özellikle gençlerimize dikkat etmemiz lazım. Bizim özellikle madde kullanımına yeni başlayan gençler üzerinde durmamız ve fuhuş batağına saplanmış genç kadınları bu bataklıktan bir an önce kurtarıp, sosyal hayata yeniden kazandırmamız gerekiyor. Bizler de oluşturduğumuz bu komisyonla gerekli çalışmalar neticesinde tedbirleri alacağız. Kızıltepe'nin geleceği için ideolojik düşüncesi ne olursa olsun herkesten yardım ve destek isteyeceğiz. Kızıltepe huzuru için oluşturacağımız komisyonda fikir ve düşüncesi ne olursa olsun katkı sağlayacak herkes yer alacaktır."

Kaynak: AA