Eski DYP Batman Milletvekili Özdemir'den İftar Çadırı

BATMAN - Eski Doğru Yol Partisi Batman Milletvekili Faris Özdemir, ramazan dolayısıyla kendisine ait petrol istasyonunun bahçesinde iftar çadırı açtı.

İftar saatinde tezgahın başına geçerek yemek dağıtan Özdemir, günde yaklaşık 300 kişiye yemek veriyor.

Özdemir AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekili olmadan önce de ramazanda yemek pişirip evlere servis yaptığını belirterek, bu geleneğin yaşatılması gerektiğini söyledi.

Durumu iyi olan insanların ihtiyaç sahiplerine destek olması gerektiğini ifade eden Özdemir, Batman'da bu konuda yeterli duyarlılığın gösterilmediğini savnudu.

Ramazanda Türkiye'nin tüm illerinde iftar çadırları açıldığını vurgulayan Özdemir şöyle konuştu:

"Ama Batman'da bunu pek göremiyorum. Bu geleneğin sürmesi için iftar çadırı açtım. Çadıra günde 200- 300 kişi geliyor. İnsanlar burada yemek yiyorlar. Maalesef ihtiyaç sahibi insan çok. Keşke dururmu müsait olan tüm insanlar böyle hayırlı işler yapsa. Çünkü bunun çok büyük bir külfeti yok. Ama insanların bunu içinde yaşatması lazım. Bu duyguyu içinde yaşatan insan bunu yapar. Batmanlı işadamlarından bu konuda destek bekliyoruz. Yoksul insanlara sahip çıksınlar. Kimse aç kalmasın. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Açlığı da, tokluğu da gördüm. Böyle hayırlı bir iş yaptığım için mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: AA