Cizre TSO Başkanı Çağlı'dan Erdoğan Ziyareti Değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışını yapmak üzere Cizre ilçesine yapacağı ziyareti değerlendiren Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Başbakan Erdoğan Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş en büyük lider olduğunu kaydetti.

Cizre TSO Başkanı Çağlı'dan Erdoğan Ziyareti Değerlendirmesi
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Başbakan Erdoğan'ın, Şerafettin Elçi Havalimanı açılışını gerçekleştireceği ziyaret öncesi değerlendirmelerde bulundu. Çağlı, Başbakan'ın 11 yılda Türkiye'nin her tarafında, 81 vilayette çok büyük bir değişim ve gelişim hamlesi yaşattığını anlatarak, Başbakan Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş en büyük lider olduğunu söyledi.

Çağlı, Bütün engellemelere rağmen barış sürecinin devam edeceğine, Kürtlerin çiğnenmiş, yok sayılmış inkar edilmiş haklarının bu dönemde geri verileceğine inanıyorum" dedi.

Merhum Şerafettin Elçi'nin isminin havaalanına verilmiş olmasının son derece saygı değer bir karar olduğunu, buna herkesin ve herkesimin bir vefa gözü ile bakması gerektiğini belirten Çağlı, "Şerafettin Elçi’nin adının yapılan havaalanına verilmesi, Sayın Başbakanımızın takdiriydi. Biz de bu konuda kendisine destek verdik. 26 Temmuz'da Başbakan Erdoğan'ın ana uçağı ile iniş yapacağı resmi açılış törenine Cizreliler başta olmak üzere bölge halkını ve sürecin hassasiyetini farkında olan herkesimin katılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA