Başkan Akaydın'dan Kemer'deki Çevre Mücadelesine Destek

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kemer Kesme Boğazı'na kurulmak istenen HES Projesi'ne tepki gösteren Avukat Umut Güneş ve çevrecilere destek verdi.

CHP Kemer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Umut Güneş ile bir grup Kemerli vatandaş, Başkan Akaydın'ı makamında ziyaret etti. Güneş, Beydağları Sahil Milli Parkı içindeki Kesme Boğazı'na kurulmak istenen HES Projesi'ne karşı başlattıkları mücadele ile ilgili Başkan Akaydın'a bilgi verdi. Güneş, bölgede yapılacak HES'in yaratacağı olumsuzlukları belirterek, turizm merkezi olan Kemer'e HES yapılmasıyla ortaya çıkacak çevre tahribatının doğayı ve yaşam alanlarını mahvedeceğini söyledi.

Güneş, alternatif turizm çeşitliliği yaratan, turistlere yönelik doğa turlarının da düzenlendiği bölgenin HES ile tahrip edilmesinin turizmi de olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Güneş, Kemer halkıyla HES'e karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Kemer halkına mücadelelerinde destek veren Başkan Mustafa Akaydın, HES projelerinin doğru yerlere yapılması gerektiğini belirtti.

Kemer'in doğası ve çevresiyle bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Akaydın, "Çok yanlış bir proje. Kemer halkının konuya gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Mücadelenizi sonuna kadar destekliyorum" dedi.

Kaynak: AA