Aydın İl İstihdam Kurulu Toplandı

AYDIN - Aydın İl İstihdam Kurulu, Vali Kerem Al başkanlığında toplandı.

İl Özel İdare Binası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kerem Al, 2013 yılı içerisinde Aydın'da yatırımcı kuruluşlar tarafından çalışmaları yürütülen 425 ana projenin maliyetinin 3 milyar 98 milyon 269 bin lira olduğunu belirtti.

Vali Al, 12 Ocak 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 2013 yılı yatırım programında, Aydın'daki 26 ana proje için 155 milyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Buna mukabil kurumlar bazında yaptığımız tespite göre İl Özel İdare kaynakları da dahil olmak üzere yatırımcı kuruluşlarımıza 425 ana proje için 407 milyon lira ödenek tahsis edildiği görülmüştür. Yatırımcı kuruluşlarımızca 1 Ocak 2013 tarihinden 30 Haziran 2013 tarihine kadar 425 ana proje üzerinde çalışmalar yürütülmüştür. 425 ana projenin toplam tutarı 3 milyar 98 milyon 296 bin liradır. Yatırımlarımız için halihazırda 407 milyon 379 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten yatırımlarımız için bu güne kadar 118 milyon 812 bin lira harcama yapılmıştır. Yatırım sezonunun başladığı ve ödeneklerimizin belli olmaya başladığı ilk 6 aylık dönemde yüzde 29 nakdi ve yüzde 37 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlarımız içerisinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 78 milyon 251 bin lira ödenekle ilk sırayı almıştır."

Kentte devam eden önemli bazı yatırımlara değinen Al, Avrupa'nın birinci, dünyanın beşinci büyük barajı olan ve inşaatı tamamlanan Çine Adnan Menderes Barajı'nın Hidro Elektrik Santral ünitesinin yapımının büyük ölçüde tamamladığını bildirdi.

İl sınırları içinde kalan Horsunlu-Denizli bölünmüş yolunun 22,5 kilometrelik kesiminin aşınma seviyesinde tamamlandığını anlatan Al, Aydın, Denizli-Muğla bağlantı yolunda da çalışmaların sürdüğüne işaret etti.

Aydın'da 2013 yılında çalışmalarına başlanılan yeni yatırımları da anlatan Vali Al, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ASTİM karşısında kurulacak Aydın Yükleme Boşaltma Merkezi, Bakanlıkça Merkez 600 yataklı Devlet Hastanesi yapımı işi ihale dosyaları hazırlıkları yapılmaktadır. 150 yataklı Kuşadası Devlet Hastanesi temel atması 15 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilmiş, yapımı devam etmektedir. Didim, İncirliova, Söke ve Yenipazar 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon binaları için proje ve arsa temini çalışmaları devam etmekte olup, İncirliova ve Koçarlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon binaları inşaatı başlamıştır.

Sultanhisar ve Karpuzlu İlçe Entegre Hastaneleri yapımı için ihale, imar ve proje çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl içerisinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yatırımcı kuruluşlarımızın, halkımızın, el birliği ve dayanışma içerisinde önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Ortaya çıkabilecek sorun ve ihtiyaçların giderilebilmesi için yine Valiliğimizin koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla gerektiğinde ilgili Bakanlıklarla gerekli koordinasyon yapılarak sorunların aşılması yoluna gidilecektir."

Kaynak: AA