Lozan Antlaşmasının 90. Yılı

BİLECİK - Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, Lozan Antlaşmasının, Türkiye'nin tapu senedi olduğunu bildirdi.

Aksu, Lozan Antlaşması'nın 90. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, tarihten ve Atatürk devrimlerinden gelen birikimleri, başarıları, özellikleri ve güzellikleri olduğunu belirterek, bunların bağımsızlık, özgürlük, ulusal egemenlik, haksızlıklara ve hukuksuzluklara meydan okuma, adalet, Cumhuriyet değerlerine bağlılık, demokrasi ve Lozan olduğunu kaydetti.

24 Temmuz 1923'de imzalanan Lozan Antlaşması'nın, İnönü Savaşları'nın kahramanı İsmet İnönü'nün başarısı olduğunu hatırlatan Aksu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Lozan Antlaşması ile Sevr, çöp sepetine atılmıştır. Lozan, Türk milletinin yeniden dirilişinin ve emperyalistleri dize getirişinin adıdır. Lozan, ülkemizin tapu senedidir. Lozan, küresel emperyalist güçlere karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın, utkuyla sonuçlanmasının dünyaya kabul ettirilmesi ve tescil ettirilmesi belgesidir. Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşları bizlere, Lozan Antlaşması ile tapulanmış, adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olan güzel bir vatan bıraktı. Ülkemizin kalkınması, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için devrimler yaptı. Atatürk ilke ve devrimleri sayesinde bugünlere kadar gelebildik. Bugün geldiğimiz noktada Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk devrimleri, milli değerlerimiz, Türk milletinin varlığı ve birliği ABD ve AB emperyalistlerinin tehdidi ve saldırısı altındadır. Gericilik ve bölücülük küresel güçlerle işbirliği yaparak Lozan Antlaşması'nı delmek, Sevr'i hortlatmak için var güçleriyle çalışmaktadır."

Mevcut iktidarın günümüzde uyguladığı iç ve dış siyaset politikalarının Atatürkçülük ve milliliğe uygun olmadığını öne süren Aksu, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Uygulanan Atatürkçü ve milli olmayan iç ve dış siyasetler sonucunda ulusal ordumuz güçsüzleştirilmiş, komutanları tertiplerle içeri tıkılmış, sahteliği kanıtlanmış delillerle yurtsever aydınlarımız, gazetecilerimiz içeri tıkılmış, yargısına güven kalmamış, kamu malları ve kuruluşları yerli ve yabancı simsarlara peşkeş çekilmiş, eğitim sistemi karma karışık hale getirilmiş, emek sömürüsü, işsizlik yoğunlaşmış, terör örgütüne verilen tavizler sonucunda PKK üyeleri sınırlarımızda gümrük birimi ve şehirlerde gençlerden güvenlik birimi oluşturmuş, sınırlarımız teröristlerin cirit attıkları yerler haline getirilmiş, yanlış Suriye politikası yüzünden Suriye sınırımızın, Suriye tarafında PKK-PYD bayrağı dalgalanmaktadır. 'Sivil Anayasa' adı altında yapılan çalışmalar ile Lozan Antlaşması delinmek, Sevr'e kapı aralanmak istenmektedir. Başta siyaset kurumu olmak üzere, herkes aklını başına toplamalıdır. Hiçbir devlet görevlisi, hiçbir, milletvekili ve hiçbir yurttaşımız küresel güçlerle el ele ülkemizin ve milletimizin aleyhine olacak plan ve projelerin içinde olmamalıdır. Lozan, onurumuzdur. Büyük Türk milleti Atatürk'te birleşerek, kendi elleriyle, kendi gücüyle onurunu korumasını bilecektir."

Kaynak: AA