Ato Başkanı Bezci'den "borcu Var" İddiasına Cevap

ANKARA - Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, "Bu ülkede eğitim gören ve çalışan bir vatandaş olarak tek borcum ülkeme olan gönül borcumdur. Onu da yaptığım okullar, camilerle ve öğrencilere burs vererek ödemeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Bezci, bazı yayın organlarında "Bezci'nin borcu var" başlığıyla yer alan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, devlet üniversitesinde gündüz çalışıp, gece okuyarak mimar olduğunu ve Türkiye'de yatırımlar yaptığını belirten Bezci, şunları kaydetti:

"İşadamları başta olmak üzere herkesin ülkesine borcu vardır. Benim de ülkeme gönül borcum var. Yılda 100'e yakın mimarlık fakültesi öğrencisine, şantiyelerimde staj yaptırıyor ve yetişmelerine katkı sağlıyorum. Her yıl 200 öğrenciye eğitim bursu veriyorum. Kazandıklarımla 2 okul yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışta bulundum. Bir okul daha yaptırmak üzere hazırlık içindeyim. Öğrencilerimiz için spor salonu yaptırıyorum. Ankara'nın çeşitli yerlerinde 3 cami yaptırarak halkımızın kullanımına sundum."

Gönül borcunun maddi borçlar gibi bir ödemede bitirilemeyeceğini kaydeden Bezci, "Ömrüm yettiği sürece ülkeme gönül borcumu ödeyeceğim" dedi.

Mimarlar Odasının üye mimarlardan aidat almasına değil inşaat projelerinden harç almasına itiraz ettiklerine dikkati çeken Bezci, "Biz ilçe belediyeleri, büyükşehir belediyeleri ve yapı denetim bürolarınca kontrol edilen projelerin, Mimarlar Odası tarafından ücrete tabii olarak denetlenmesine karşıyız. Bu yetki herhangi bir bakanlığa devredilse, ona da karşı çıkarız" ifadesini kullandı.

-"Ankara'ya değer kazandırmak borcum"

Mania hattı tartışmalarına da değinen Bezci, tüm şehirlerde yüksek inşaat bölgelerinin bulunduğunu belirtti.

Bezci, Londra, Paris, New York, Dubai ve İstanbul'un Etiler bölgesini örnek gösterdiği açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Dünyada tüm şehirlerde, tarihi doku korunuyorken, düşük yoğunluklu ve yüksek yoğunluklu inşaat bölgeleri oluyor. Şehrin her bölgesi kendi özelliğiyle turist çekiyor. Ankara'da, yüksek inşaat bölgesi ve ekonomik ömrünü yitirmiş ancak kültür hazinesi olarak korunan, şehre kazandırılan bölge olmalı. Dolaştığım ülkelerde ve başkentlerde bunları görüyorum, gördüklerimi ülkemde hayata geçirmenin, Ankara'ya ekonomik, kültürel ve sosyal değer kazandırmanın da borçlarımdan biri olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: AA