Vali Kolat'tan 112 Acil Servis Merkezi'ne Ziyaret

KIRIKKALE - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Kolat ve beraberindekiler, Yahşihan ilçesinde bulunan 112 Acil Servis Çağrı Merkezi'ni gezerek, Müdür Necmi Durmuşoğlu'ndan bilgi aldı.

Kolat, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşları 112'yi boş yere meşgul etmemeleri konusunda uyararak, bu çağrı merkezinde tek kanal üzerinde ilgili birimlere bilgi aktarımının yapılabileceğini söyledi.

Buradaki sistem üzerinden emniyet, jandarma, itfaiye ve sağlık birimlerinin doğrudan hareket edebileceğini ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde bu sisteme geçildi. Bizde de çalışmalarımızın bütün alt yapısı tamam. Hemen devreye girebiliriz. Özel İdare'ye ait bir bina restore edildi. Yeni büyük bir bina oldu. Hedefimiz az çağrı almak. Her çağrı bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Bizim esas sıkıntı çektiğimiz konu, alınan çağrıların yüzde 85-90'ı gerçek çağrılar değil. Keyfiye aranan çağrılar. Bu çağrılarda arkadaşlarımızı son derce rahatsız ediyor. Bu sistem üzerinden asılsız çağrı yapanlar tespit edilebilecek. Kanun kapsamında bu kişilere çeşitli cezalar verilebilecek. Her çağrı beraberinde bir külfeti getiriyor. Gerçek olmadığı sürece çağrıya tenezzül etmemek gerekiyor. Bu şekilde takip daha da kolaylaşacak. Takip anlamında gerekli birimler hemen müdahale edebilecek. Sağlık birimleri de oradaki olayları takip edebilecek."

Kolat ve beraberindekiler daha sonra merkezi gezerek incelemerlede bulundu.

Kaynak: AA