Üstün Zekalılar Okulu Hazırlıkları Son Sürat Devam Ediyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Şehit Süleyman Bey İlkokulu proje ekibi tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen "Farkınızdayız" projesi kapsamında atölye tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Üstün Zekalılar Okulu Hazırlıkları Son Sürat Devam Ediyor
2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde hizmete açılacak ve ilçe genelinde bulunan yaklaşık 30 üstün zekalı öğrencinin ders saati dışında eğitim alacağı proje ile ilgili açıklamalarda bulunan, Şehit Süleyman Bey İlkokulu Müdürü Hasan Şahin, ÜZEB (Üstün Zekalılar Eğitim Birimi) için haziran ayı içerisinde teknoloji, mobilya ve robot ihalelerinin gerçekleştirildiğini temmuz ayının başında ise inşaat ihalesinin yapıldığını ve hemen inşaat faaliyetlerine başlanıldığını söyledi.

İnşaat işlerinin ramazan ayı sonuna kadar tamamlanacağını da söyleyen Şahin, "İnşaat çalışmalarının ardından birim için gerekli olan malzemelerin yer aldığı tefrişat ihalesi yapılacak. Zaten burada kullanılacak olan bilim ve teknoloji araç gereçleri ihalesi yapılarak temin edildi. ÜZEB atölyelerinde 23 Eylülde düzenlenecek açılış töreni ile eğitime başlanacak" dedi.

Şehit Süleyman Bey İlkokulu proje ekibi tarafından uygulamaya koyulan projenin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da 179 bin lira hibe alarak desteklenmesinin ardından proje ekibi tarafından 2012-2013 Eğitim öğretim döneminin sona ermesinin ardından Bandırma ilçesindeki 23 ilkokula ziyaretlerde bulunuldu ve öğretmenler bilgilendirildi. İlçedeki 23 ilkokulda bulunan bin 350 ilkokul 2. sınıf öğrencisinin grup taramalarından geçirilmesinin ardından, başarılı olan öğrenciler Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezinde bireysel teste alınmaya başlandı. Bireysel testlerde de başarılı olacak olan öğrenciler "Farkınızdayız" projesi kapsamında açılacak olan ÜZEB atölyelerinde okul dışı zamanlarda eğitim görecekler.

ÜZEB Atölyelerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren proje ekibi üyesi ve okul Rehber Öğretmeni Levent Obuz, proje kapsamında açılacak akıl oyunları ve hobi atölyesinde öğrencilerin zihinsel kapasitelerini geliştirmek, problem çözmeyi öğretmek ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ÜZEB tarafından hazırlanan ders planları doğrultusunda eğitim faaliyetlerine başlanılacağını belirterek, "Bunun yanı sıra Robotik atölye,Bilim ve deney atölyesi ile Teknoloji ve uzay atölyesi açılacak" dedi.

Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen proje kapsamında ÜZEB atölyelerinde bir rehber öğretmen, bir fen ve teknoloji öğretmeni, bir bilişim teknolojiler öğretmeni ve bir üstün zekalılar öğretmeninin görevlendirilecek.
Kaynak: İHA