Satıoğlu’nun Kastamonu Belediyesi’nden Yeni Talebi

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, derneğin şube oluşunun 1’inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında Kastamonu Belediyesinden yeni bir talepte bulundu.

Satıoğlu’nun Kastamonu Belediyesi’nden Yeni Talebi
Başkan Satıoğlu, mülkiyeti belediyeye ait olan Anıt Düğün Salonunu, derneğe verilmesini istedi.

Başkan Berat Satıoğlu, derneğin şube oluşunun 1’inci yıldönümünü dernek binasında düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, hiçbir şehit ailesi ile gazilerin muhtaç durumda olmadığını ve hepsinin devletin verdiği imkanlardan en iyi şekilde yararlandığını söyledi.

Satıoğlu, Kastamonu’da hizmetlerine 2010 yılında temsilcilik bünyesinde kurulması ile birlikte 120 üye ile başladıklarını belirterek, şehit ve gazi aileleri ile yakınlarına en iyi hizmeti vermeyi amaç edindiklerini söyledi.

Kastamonu’nun tarihinde işgal görmemesine rağmen en çok şehit veren illerin başında geldiğini açıklayan Satıoğlu, bu anlamda Kastamonu’nun vatanına çok bağlı bir olduğunu ve her daim de bu yönde çaba gösterdiklerini ifade etti.

“ŞEHİT AİLELERİNİN HAKLARINI SAVUNUYORUZ”
Şehit ailelerine yönelik olarak yürüttükleri çalışmaların yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Satıoğlu, “Dernek olarak onlara bağış vererek maddi yardım yaparak değil, onların özlük haklarını koruyarak ve kanuni yetkilerinin farkına varmalarını sağlayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Şube Başkanı Berat Satıoğlu, dernek olarak hizmet verdikleri süre içinde birçok anlamda şehit ve gazi yakınlarının yanında olduklarını ifade etti.

BELEDİYE’DEN KASTAMONU ŞEHİTLİĞİNE DÜZENLEME
‘Şehitler Diyarı’ olarak adlandırılan Kastamonu’nun en önemli simgelerinden birisi haline gelen Kastamonu Şehitliğinin Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını açıklayan Satıoğlu, “Belediyemiz tarafından şehitliğin girişi ve kapıları düzenlendi.

Şu anda orada şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı isimlikleri de konuldu. Her şehit mezarının yanına bir bayrak asılarak şehidimizin özgeçmişi yazıldı. Şehitliğin bakım, onarım, defin ve denetimini de belediye üstlendi” diye konuştu

Ayrıca Satıoğlu, bunlara ek olarak şehitlik alanının yakınlarında belediye tarafından şehitlerin yakınları için defin yeri yapıldığını da ifade etti.

“KENDİMİZE AİT HİZMET BİNASI İSTİYORUZ”
Dernek binasında yaptıkları değişiklik ve yenilikler ile şehitlerin yakınlarına ve ailelerine daha yaraşır bir hizmet vermeyi amaç edindiklerini belirten Satıoğlu, hedeflerinin kendilerine ait bir hizmet binası olduğunu belirtti

Daha önce Özel İdaresi İş Hanında bulunan dernek binasının İş Hanının İl Genel Meclisi tarafından yıkılma kakarı alınmasının ardından Kastamonu Belediyesi’nden yeni bir bina talep edildi. Kastamonu Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin kullanımı için Eski Belediye Hizmet binasından Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Derneği Kastamonu Şubesine yer tahsis etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Derneği Kastamonu Şubesi, bunun üzerine büyük tadilat gerçekleştirdiği yeni dernek binasında görkemli bir açılış yapmasının üzerine Belediye’den yeni bir hizmet binası talebinde bulundu. Başkan Satıoğlu, şöyle konuştu:

“Görevimizin biteceği 2015 yılına kadar derneğimizin kendine has binasını yaptırmak istiyoruz. Şehitler Anıtı’nın altında faaliyette olan bir düğün salonu var. Burasının belediyeye ait olduğunu yeni öğrendik. Düğün salonunun orada olmasını uygun bulmuyoruz. Bu yüzden şu anda Anıt Düğün Salonu olarak kullanılan bina için Kastamonu Belediyesi ile görüşme yapacağız. Yeni hizmet binamızın orasının olmasını istiyoruz. Bundan sonra düğün salonunun olduğu mekanı derneğimizin yeni hizmet binası olarak kullanmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA