Bulgar Sanatçıların Eserleri Sergilendi

652. Kırkpınar etkinlikleri çerçevesinde Karaağaç Art Siyah Beyaz Sanat Galerisinde resim ve heykel sergisi açıldı.

Bulgar Sanatçıların Eserleri Sergilendi
Bulgar sanatçıların yaptığı resimlerin yer aldığı sergiye, Edirneliler büyük ilgi gösterdi

Bulgar Sanatçılardan Diava Yordanova, Petko Yordanova, Petır Tepsizov, Stoyan Traşliev, Tsvetan Kazanciev’in eserleri sergilendi.
Açılış konuşması yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu belediye olarak Edirne’yi kültür, sanat ve turizm kenti yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu bağlamda Hamdi Sedefçi başkanlığında festivallerin öne çıkarıldığını ifade eden Dr. Tanrıkulu hocamızın dediği gibi ‘dünyada her şey biter ama tarih ve Edirne bitmez.’ Bizde Kırkpınar kültür etkinlikleri kapsamında Karaağaç semtimizde böyle bir serginin açılışında bulunmaktan dolayı mutluyuz. Çünkü toplumları geliştirecek olan bilim, sanat ve kültürdür. Yoksa toplumlar yaya kalır” diye konuştu.

“EDİRNE BİR KÜLTÜR KENTİDİR, EDİRNE BALKANLARIN BEŞİĞİDİR”
Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç açılışta yaptığı konuşmada, Edirne’nin bir köprü kent olduğunu belirterek, Bulgar sanatçıların eserlerinin Edirne’de sergilenmesi büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Bulgar resmi Balkanların en iyi bilinen ekollerinden biri olduğunu ifade eden Prof.Dr. Beksaç şunları kaydetti;
Kökleri çok eskilere giden bir toprağın sanatsal yaratıların beşiği olan bir ülkenin yansımaları. Ben bizzat yakından tanıma fırsatını bulduğum sanatçıların, eserlerini görmek gerçekten bizim için büyük bir mutluluk. Gerçekten dostluklar üzerine kurulmuş bir sergi ile karşı karşıyayız. Bulgaristan’ın resim sanatı çok eski dönemler uzanır, kiliselerdeki ikona resimlerinden günümüze gelmiştir. Edirne kurulan bu serginin Edirne için bir şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeniden kurulan köprülerin başlangıcı açısından bu sanatsal faaliyetler bir başlangıçtır. Şuanda içinde bulunduğumuz sergi bir başlangıç, Bulgaristan’la atılan sanat köprülerinin büyük çabalarından biridir. Umut ederiz ki diğer Balkan ülkeleriyle de bunlar sürer ve bunların devam edeceğini inanıyorum. Hem valiliğin hem de belediyenin büyük bir çaba içine girdiğini görmemiz bizim için büyük bir mutluluk. Edirne bir kültür kentidir, Edirne Balkanların beşiğidir, Edirne umarız ki çok kısa zamanda eski dönemlerde olan o parlak günlerini elde edecektir.”
Sergide katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Sanatla yakından ilgilenen Edirneliler sergiyi gezerek sohbet imkânı buldular.
Kaynak: İHA