Batman'da Elektrik ve Suları Kesilen Köylüler Yol Kapattı

BATMAN - Batman'da elektrik ve suları TPAO tarafından sağlanan köylüler, elektrik ve sularının kesilmesi üzerine yolu trafiğe kaparak protesto eylemi yaptı.

Merkeze bağlı Yakıtlı Köyü Muhtarı A. Samet Gezici, yaptığı açıklamada 1948 yılında petrolün bulunmasıyla köylerinin TPAO tarafından kardeş köy olarak ilan edildiğini ve köyün elektriği ile suyunun TPAO tarafından sağlandığını söyledi.

Köylerinin topraklarından günde 7 bin varil petrol çıkarıldığını ifade eden Gezici, "1948 yılından bu yana TPAO ile ne bir huzursuzluk, engelleme, ne de davalık bir şey olmuş. Bu köy TPAO'ya hiçbir sorun yaratmamıştır. İyiliğimizin karşılığı bugün enerjimizi ve suyumuzu kestiler. TPAO'nun sosyal yardımlaşması bu mudur? Mağdur olduk, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından elektrik ve içme sularının kesilmesine tepki gösteren köylüler köy içinden geçen TPAO'ya ait yolda barikat kurarak, lastik yaktı. Yolu araç trafiğine kapatılan yolda TPAO'ya ait araçların geçişine izin verilmedi.

TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada "TPAO yasal mevzuat içerisinde hareket etmektedir. Önümüzdeki süreçte TEDAŞ konuya müdahil olacak ve çalışmalar o yönde yürütülecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA