Tatilcilerden Amasra'ya Ramazan Bayramı İlgisi

BARTIN - Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi otel ve pansiyonların tamamı doldu.

Helenistik dönemden, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçe, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle de ziyaretçiler için cazibe merkezi olan, yılda yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiği ilçede, özellikle resmi tatiller ile bayramlarda çevre illerden çok sayıda turist ağırlanıyor.

-"Konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz"

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ramazan öncesindeki yoğunluğun yerini sakinliğe bıraktığını söyledi.

İlçenin, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler ile tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine yakınlığı açısından avantajlı konumda olduğunu vurgulayan Timur, şöyle konuştu:

"Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Amasra'yı görmeden gitmiyor. Şu anda Ramazan Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamı rezervasyonlarla doldu. Tarihi eserlerin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Karadeniz, son derece yeşil ve güzel. İlçemiz gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile bölgenin en önemli turizm merkezlerinden. Her geçen yıl artan turist potansiyeli ile konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz.

Halkımızın çoğu da evlerini turistlere açıyor. Bu bayramda umduğumuzdan fazla bir talep var."

Timur, bayram tatili için gerekli tedbirleri aldıklarını, bayram süresince 50-60 bin yerli ve yabancı turistin gelmesini beklediklerini kaydetti.

-"Konaklama talebine cevap veremiyoruz"

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Cengiz ise, bayram için ilçelerine aşırı talep olduğunu aktararak, otel ve pansiyonların günler öncesinden dolması nedeniyle konaklama talebine cevap veremediklerini söyledi.

"İlçemizde bayram tatilinde ciddi anlamda izdiham bekliyoruz" diyen Cengiz, "Önceki yıllardaki bayramlardan farklı şekilde yoğunluk söz konusu. Otel ve pansiyonların tamamının dolması nedeniyle ilçe sakinlerimizin neredeyse yarısı da evlerini pansiyon olarak turistlere açtı" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA