Kemal Kılıçdaroğlu, Alevilerin önünü kapattı

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan, Adalet Masası proğramına konuk olan Hasan Kaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilerin önünü kapattığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Alevilerin önünü kapattı
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan, Rasim Ozan Kütahyalı'nın moderatörlüğündeki Adalet Masası programında bu hafta 'Alevi meselesi' masaya yatırdı. Proğrama konuk olarak katılan Şenol Kulaç ve Hasan Kaya gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hasan Kaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilerin önünü kapattığını söyledi.

Hasan Kaya, Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Siz CHP'yi iyi incelemiş bir aydınsınız. Bugün CHP'nin başında Kemal Kılıçdaroğlu var, Kemal Kılıçdaroğlu'nun varlığıda bence CHP'ye eleştirel bakan kimi Aleviler de CHP'ye döndü gibi geliyor, ilk defa Alevi genel başkan var, ilk defa Alevi Başbakan bu ülkede olabilecek mi? düşüncesi biraz öyle mi oldu? Çünkü baktığınız zaman 2008, 2007'de yine AK Parti'ye giden bi Alevi oyu vardı. Şimdi neredeyse sıfırladı ve ne açılım yapsanda olmuyor gibi gözüküyor. Böyle bir siyasal denklem de varmı, nasıl bakıyorsunuz. Kitlendi mi olay?' Sorusuna karşılık 'Şöyle kitlendi, aslında bu süreç Alevileri tamamen siyasetin dışında yani, real siyasetin dışında siyasetin dışına atmak, çünkü AK Parti'ye gitmiyor Aleviler ora sünni, islam, dindar bir geleneğe sahip bizi oraya almazlar. CHP'ye de siyaset yapıyorlar, CHP'de diyor ki 'Genel Başkan Alevi seni İl Başkanı yaparsak, Milletvekili yaparsak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaparsak olmaz belli bir kesimden oy alamayız.' Böylece Aleviler siyasetin dışına atılmış oluyor. Bu bir başka paradigma, yani direkt olarak gitme değil, dolaylı yollardan Aleviler şuan da talep de edemiyorlar. Bakın 2011 seçimlerinde Alevi kanaat önderi olarak kamuoyunda bilinen insanlar gittiler CHP'den aday oldular, hiçbiri de listelere giremedi. Başka insanlar yani gittiler Bursa'dan, Zonguldak'tan getirdiler, partiyle alakası olmayan insanlar Milletvekili yapıldı. Bu süreçte CHP'nin başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesi Alevileri tamamen siyasette önünü açmak değil, bence Alevilere siyasetin önünü kapattı.' dedi.

BEYAZ GAZETE