Vali Yılmaz, Okul İnşaatlarını İnceledi

BURDUR - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 2014 yılında devam edecek eğitim yatırımların miktarının 70 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Vali Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile kentte yapımı süren Milli Eğitim Müdürlüğüne ait okul inşaatlarını inceledi. Burdur İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Merkez Anaokulu, hayırsever iş adamı Ercan Akın tarafından yaptırılan Ercan Akın Fen Lisesine ait 300 kişilik pansiyon ve spor salonu, hayırsever Hami Uzal tarafından yaptırılan 20 derslikli Merkez Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi ve hayırsever Abdi Özeren tarafından yaptırılan Abdi Özeren İmam hatip Ortaokulunu gezen Yılmaz, inşaatlarda çalışan işçilerle sohbet etti.

Burdur Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'den çalışmalarla ilgili bilgi alan Yılmaz, Burdur'da eğitime büyük önem verildiğini söyledi.

İl bazında Karayolları Bölge Müdürlüğünden sonra en çok yatırıma sahip ikinci kurumun Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu anlatan Yılmaz, "2014 yılında devam edecek eğitim yatırımlarının miktarı 70 milyon lira civarında. İnşaatların bir kısmı hemen hemen hazır vaziyette" dedi.

Yılmaz, Ercan Akın Fen Lisesinin öğrenci yurdunun acil tamamlanması gereken yatırımlardan olduğunu bildirdi. Bu sene bitirilecek yurdun öğrenci alabilmesi için bütün yazışmaların ve girişimlerin tamamlandığını belirten Yılmaz, "Okul ve pansiyon inşaatlarımızda işçiliğin iyi ve kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerçekten memnuniyet verici. Emeği geçen herkese ve özellikle eğitime verdikleri önemli katkılardan dolayı hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: AA