Erü Tıp Fakültesi'nden Harvard Tıp Okulu'na

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin-Omurilik ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'ndaki eğitimini başarıyla tamamlayan Uzman Dr. Abdulkerim Gökoğlu, Harvard Tıp Okulu Beyin Cerrahi Bölümüne araştırmalarda bulunmak üzere Amerika'ya gidecek.

Gökoğlu, Kafa Kaidesi Cerrahisi'nde araştırmalara katılmak ve akademik faaliyetlerde bulunmak için ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Ossama Al-Mefty başkanlığındaki ekibe araştırmacı bilim adamı olarak davet edildi.

Başarılı doktor Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mecburi hizmet için Kastamonu Münif İslamoğlu hastanesine atandığını önümüzdeki günlerde ABD'ye giderek Harvard Tıp Okulu Beyin Cerrahi Bölümü'nde araştırmalara başlayacağını söyledi.

Gökoğlu, şöyle devam etti:

"Türk Nöroşirürji Derneği 27. Bilimsel Kongresi'ndeki bilimsel faaliyet ve kurslarda hocalarım Prof. Dr. Ali Kurtsoy, Prof. Dr. Ahmet Selçuklu, Prof. Dr. İ. Suat Öktem, Prof. Dr. Rahmi Kemal Koç, Prof. Dr. Ahmet Menkü ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Tucer'in direktif ve katkılarıyla göstermiş olduğum performans yüzyılın beyin cerrahı olarak bilinen Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil'in de yakın dostu olan Prof. Dr. Ossama Al- Mefty'nin beğeni ve takdirini kazandı. Yakında davetini aldığım Harvard Tıp Okulu Beyin Cerrahi Bölümüne giderek araştırmalarda bulunacağım. Erciyes Üniversitesi'nde bana emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. ABD'den ülkeme yeni deneyimler kazanarak dönmek istiyorum."

Kaynak: AA