"çorum'un Selimiyesi"ni Belediye Bitirecek

ÇORUM - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfınca Çorum'da inşasına başlanan, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri olacak 4 minareli, 2 bin 500 kişilik caminin yarım kalan inşaatı, Çorum Belediyesi tarafından tamamlanacak.

Yapımına 2008 yılı sonunda başlanan ve yaklaşık 10 milyon lira harcanan, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri olarak yapılan cami inşaatının Çorum Belediyesi'ne devredilmesi için protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Farabi Caddesi'nde eski Rus Pazarının içerisine inşa edilen cami bahçesinde düzenlenen törende, belediyeler yasasında yapılan değişiklikle belediyelerin, sağlık ve eğitim kurumlarının yanı sıra ibadethanelerin yapımı, bakımı ve desteklenmesine de imkan sağladığını söyledi.

Yasada yapılan değişikliğin ardından yaklaşık 5 yıl önce temeli atılan caminin yapımını üstlenmeye karar verdiklerini ifade eden Başkan Külcü, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri olan ibadethanenin, yaklaşık 9 ay içerisinde bitirilerek ibadete açılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Fiziki yönden yüzde 75'i bitirilen caminin yapımı için 10 milyon lira harcandığını belirten Külcü, inşaat çalışmalarının yanı sıra aydınlatma ve süsleme için yapacakları çalışmaların 7-8 milyon liraya mal olmasının beklendiğini vurguladı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık da Karadeniz Bölgesi'nden Ankara'ya kadar olan güzergahta estetik bir yapıda ibadethane bulunmadığını belirterek, inşaatın tamamlanmasının ardından sembol bir camiye sahip olacaklarını söyledi.

Başkan Külcü'ye de teşekkür eden Aşık, "Öncelikle bu yasayı değiştirenlerden daha sonra da camimize sahip çıkan başkanımızdan Allah razı olsun. Belediyenin bu işe sahip çıkması bizi ciddi anlamda rahatlattı" dedi.

Meydan Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celal Alegöz de caminin yapımında kullanılan bazı malzemelerin alımından kaynaklanan yaklaşık 2 milyon liralık bir borç bulunduğunu belirterek, hayırseverlerin yardımını beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Külcü, Aşık ve Alegöz arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA