Köy Korucularına Hayvancılık Eğitimi

VAN - Van'da hazırlanan "Mesleki Eğitim" Projesi kapsamında, geçici köy korucularına hayvancılık eğitimi veriliyor.

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Ailelleri Yardımlaşma Derneği'nin talebi üzerine Van Valiliği, yaşadıkları köylerde güvenlik görevlerinin dışında tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yürütebilmeleri için koruculara hayvancılık eğitimi vermeye başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Mesleki Eğitim" Projesi kapsamında verilen ve 80 saat sürecek eğitimlere katılan korucular, daha sonra bağlı bulundukları köylerdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine öncülük edecek.

Van Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, yıllarca terörle mücadelede güvenlik güçlerinin yanında yer alan korucuların, alacakları eğitimlerle köylerde modern hayvancılığın yapılmasında rol model olacağını belirtti.

Terör olaylarının en yoğun yaşandığı dönemlerde Van'daki korucu sayısının 7 bin 500 olduğunu anımsatan Karaloğlu, şimdi bu sayının 5 bin 800'e kadar düştüğünü ve yeni alım yapılmadığını söyledi.

Karaloğlu, korucuların bundan sonra da görevlerine devam edeceğini bildirerek, "Koruculara ekonomik olarak katkı sunmak ve yeni meslekler öğretmek amacıyla böyle bir proje hazırladık. Kentteki 3 bin 33 korucuya tarım ve hayvancılık, 250 korucuya da ilkyardım konularında eğitim verilecek. Bazı köylerde sağlık hizmetlerinin alınması konusunda küçük sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle bu korucularımıza ilkyardım eğitimi vereceğiz" dedi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan koruculara sertifika verileceğini anlatan Karaloğlu, sertifikalı korucuların köylerinde tansiyon ölçümü, iğne yapılması, pansuman gibi sağlık hizmetlerini verebileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından projeye katılan koruculara, ilk derste "koyunculuk" üzerine eğitim verildi.

Kaynak: AA